Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Ajmo malo igre (2)

Pokazali ste veće zanimanje za moje 'rebusno-umne-rukotvorine' od mog očekivanja. Čak se, uz već spomenutog profesionalca iz BiH, 'odnekud' (kao Eder za pobjedu Portugala nad Francuskom) pojavila/o „Deseta umjetnost-enigmatike“ s vrlo zamamnim (za moju sujetu sretan) pozivom Rebus-sirene:
„Semper contra nas je zaintrigirao rebusima pa će se morati prisjetiti i svojih premetaljaka i ponuditi nam ih na odgonetanje. Pozdrav svim sudionic(a)ima.“

U prvi moment sam pročitao „pa ću se morati prisjetiti“, a onda shvatio da spomenuti bloger misli na moju malenkost.

Da njega, a i vas koje to zanima, ne razočaram, evo jedne odgonetke sastavljene od premetaljke i jednog slovčano-slikovnog rebusa prikladne za ovo predizborno vrijeme.


Napomena: ovaj (politički) rebus nije iz onijeh dana nego umotvorina jednog starog mozga 'izjedenog alkoholom i životnim pesimizmom'.

Pa ako i sada pokažete neki interes za ovu odgonetku, obećajem da ću (pokušati) povremeno objavljivati nešto slično bez ambicija da me se uvrsti u bilo kakvu Enciklopediju ili Leksikon, već samo da vam priuštim malo vježbanja uma. Nadam se da ovo što rekoh neće biti na tragu rješenja ove zagonetke.

P.S.
Ovog puta ostavljam komentare otvorenim, ali molim odgonetače da najprije pokušaju sami riješiti zagonetku, a tek onda otvoriti komentare.



Post je objavljen 13.07.2016. u 09:24 sati.