Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Prebroji me nježno!

Vrlo rijetko prolazim biciklom uzduž Ulice grada Vukovara tako da ne znam koliko je ažuran ovaj brojač biciklista kojeg je postavilo Gradsko poglavarstvo prije godinicu-dvije, no činjenica je da on još i dan-danas privlači pozornost većine biciklista koji prolaze tom frekventnom stazom koja je možda i najugodnija biciklistička poveznica gradskog zapada i istoka.
(... a baš i nema neku osobitu konkurenciju uz jedinu sjeverniju vezu uzduž Zelenog vala, onu južniju, bučnu i vruću, uzduž Zagrebačke/Slavonske avenije, ugodan, ali već vrlo južan, savski nasip i bezveznu stazu uz Aveniju Dubrovnik na kojoj nisu predviđeni prelasci raskršća za bicikliste.)

Znatiželjan kakav već jesam wink odlučio sam za jednog od (rijetkih) prolazaka malo ispitati taj brojač pa sam prošao pored njega u jednom smjeru (zabilježio je moj prolaz), došao do semafora nakon brojača i zatim se okrenuo i vratio nazad ... i, na moje čuđenje, brojač nije zabilježio moj drugi prolaz!

Prva mi je misao bila da su mu senzori vrlo udaljeni jedan od drugoga tako da mu se ne pobrkaju prolasci simo-tamo, no čini mi se ipak vjerojatnijim da on registrira samo prolaske u dozvoljenom smjeru biciklističke staze (od zapada prema istoku), a ne i obrnuto (od istoka prema zapadu).
Kaj vi mislite?



Snimio: Vanja


Post je objavljen 08.07.2016. u 09:19 sati.