Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

ZA STUDENTSKI DOM U DUBROVNIKU OSIGURANO 150.900.000,00 KUNA BESPOVRATNIH SREDSTAVA EU


STUDENTSKI DOM ĆE DOBITI 503 MJESTA I PRATEĆE SADRŽAJE !

„Kompleks studentskoga doma Sveučilišta u Dubrovniku“, naziv je projekta za koji je 6. srpnja svečano potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava Europske unije. Na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku ugovore su potpisali ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dipl. iur Tomislav Tolušić, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric i rektorica Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Vesna Vrtiprah. Potpisivanje Ugovora ujedno je i poziv na dostavu projektnih prijedloga: Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“.
Ukupna vrijednost projekta je 201.122.675,00 kuna, a bespovratna sredstva iz Europske unije dodijeljena su u iznosu od 150.900.000,00 kuna.
„Izgradnjom studentskog doma osigurat će se odgovarajući standard za više od 500 studenata iz Dubrovačko-neretvanske županije koji ne žive u Dubrovniku. Sveučilište će ovim projektom osigurati niže cijene smještaja i prehranu u studentskom restoranu, što će brojnim maturantima iz ove županije omogućiti pristup visokom obrazovanju“, izjavio je ministar regionalnog razvoja i fondova EU dipl.iur.Tomislav Tolušić.

Image and video hosting by TinyPic
Potpisivanje Ugovora o gradnji studenstskog doma i pratećih sadržaja za studente u Dubrovniku. S lijeva ministar Tolušić, rektorica dr. Vrtiprah i i ravnatelj agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Tomislav Petric.

Završetkom ovog projekta, studentskom dom će imati 503 mjesta za smještaj. Studentima u nepovoljnom položaju namijenjeno je 295 ležajeva, uključujući i pet jednokrevetnih soba prilagođenih studentima s invaliditetom.
U okviru projekta izgradit će se i studentski restoran u kojem koji će dnevno moći pripremati 2.000 obroka, multifunkcionalni prostor za zajednički rad i druženje studenata te će se osigurati prostor za osnovnu medicinsku skrb. U okviru natječaja „Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju“ do sada su potpisani ugovori sa sedam korisnika, ukupne vrijednosti 813.632.795,28 kuna.



Post je objavljen 07.07.2016. u 09:29 sati.