Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zdenkaandrijic

Marketing

Kao da


Da se razumijemo, volim kokoši. One su dio pernate obitelji, tako bliske krilatim bićima ljubavi - anđelima. Zato se i nalaze u ovom tekstu, da okrilate priču koja bi inače bila prizemna, blatna, mučna. Jer, živimo u svijetu KAO DA. Evo primjera:

- Jednom su nogometnom reprezentativcu razbili staklo na prozoru kuće u kojoj ljetuje, nije njegova, i vrlo vjerojatno kamen niti nije bio namijenjen njemu, ali KAO DA je. I digla se cijela Hrvatska, svi KAO DA treneri, KAO DA političari, KAO DA građani osuđuju onog koji je to učinio. Jedan čak (bivši izbornik) izjavljuje: - Užasno je to što se dogodilo! Da mi je samo znati koji bi pridjev trebalo upotrijebiti za ono što se događa penzionerima koji ljetuju po kontejnerima, djeci bez doručka i prijevoza do škole, nezaposlenima ali i zaposlenima bez plaće i onima koji plaću moraju vratiti u džep svog poslodavca jer se smiju hraniti samo trulom hranom koju on prodaje....i tako dalje, cijela je zemlja KAO DA.

- Jedini kandidat za predsjednika jedne stranke ponaša se već KAO DA je izabran jednoumljem i ne samo za predsjednika te stranke, već i za premijera države koji je već jedno vrijeme samo tehnički premijer, a ponaša se (taj tehnički premijer) KAO DA je i dalje premijer (potpisuje zakone o kojima ne znamo ništa, putuje Evropom praveći se KAO DA predstavlja zemlju u kojoj mu nitko nije dao glas...i tako dalje)...i svi su nam tehnički ministri i dalje KAO DA ministri i politika nam je cijela KAO DA.

- Tisuće izbjeglica pristiže vodama boli. I Evropa se pravi KAO DA pomaže, iako zna da je jedina prava pomoć zaustaviti rat u zemljama iz kojih izbjeglice dolaze, pomoći im obnoviti život, podići ga iz pepela, prekinuti ovu strašnu trgovinu ljudima, njihovim organima i patnjom...prestati se ponašati KAO DA su živi, jer nisu, ovo nije život zamišljen za čovjeka na najljepšem od planeta, ovo je život KAO DA, ali ne za svjetske i evropske prljave moćnike, Ovo će uskoro za sva živa bića biti život KAO DA, ako se ne usprotivimo, ako ne podignemo glave k nebu, ako ne shvatimo da nanoseći zlo onima koje ne volimo, nanosimo još veće zlo onima koje volimo!

- Lopovi svjetske politike najpošteniji su dio svijeta, oni mirno ostaju i dalje KAO DA bankari, farmaceuti, proizvođači oružja, oni se ne skrivaju, svijet je njihov, koga ne ubiju metkom, srede ga cjepivom ili kemoterapijom i tako život ide dalje na ovom planetu baš KAO DA je život.

Uh, plače mi se. Zbog svih duša koje su došle voljeti, učiti, rasti. Plače mi se zbog djece, staraca, životinja, zagađenog tla, isprljanih voda, okrvavljenog neba...plače mi se, ali NEĆU plakati! Naučila sam odakle dolazi moć u ovom trodimenzionalnom postojanju: iz obraćanja pažnje!

Zato, prestajem čitati crne vijesti na crnim portalima. Novine ionako odavno ne kupujem. Prestajem slušati tv razgovore KAO DA voditelja s KAO DA zastupnicima naroda. Obraćam pažnju na zaista žive, na one koji svoje male oaze ispunjavaju ljubavlju, znanjem, radošću postojanja. Obraćam pažnju na čistu rijeku, plavo nebo, modrozeleni trbuh mora, rascvjetani proplanak, plodnu zemlju, na Sunce i Mjesec i na planete koje nikakav privid ne može skrenuti s njihovih putanja. Obraćam pažnju na one koje volim, dvonožne, četveronožne, kamene i rascvjetane. I oni rastu. Oni su svoja i moja moć!

Obraćam pažnju na dobrotu i ljubav! A ima je, imaaaa jeeeee!

Obraćam pažnju na duhovnu pomoć koju u ovom trenutku imamo na Zemlji! Obraćam pažnju na anđele!

I večeras, 7.7.2016.godine u 19h po tko zna koji put najmanje 7 divnih, ljubavnih minuta povezujem se s anđelima!

Hvala svima koji će nam se pridružiti!


Post je objavljen 07.07.2016. u 08:41 sati.