Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Kako(kamo)(kome) vratiti Hrvatsku



Izborni trikovi (1)

Tko zna što će budućnost misliti o njima (kad sada tvrde da su stvorili državu) ...? (Pomoći će im plenković ... (mlađi))


Hrvatska je izlazak iz socijalizma i Jugoslavije iskoristila za uspostavu modela kvalitetnog izbora zakonodavne vlasti.
(Razmatrajući nedostatke okupacionog razdoblja (druge) Jugoslavije.)
Uvela je posebne mirovine za saborske zastupnike, što je (bez obzira na socijalističke ili postsocijalističke mirovine) bio preveliki mamac za kvalitetne kandidate.
Istinsko nadmetanje na izbornim listama i jamstvo istinskog biračkoga opredjeljivanja.
Profil kandidata jamčio je ugled (među biračima), ulog je bio zamašan ... (povlaštena mirovina nakon 2 godine mandata je istinska nagrada za služenje domovini).

Rušenjem tog modela (ukidanjem povlaštene mirovine), smanjenjem primanja i najavljivanjem daljnjeg smanjivanja otvoren je put nižim porivima i neodgovornim karakterima. Posljedica je zatrpavanje Sabora nehrvatskim, nedržavnim elementima koji su degradirali hrvatsko zakonodavstvo (i politički milje). Zapravo smo se vratili na stadij okupacionih režima i njihovih poslušnika (koji su redom bili istovjetni današnjim (vlastitim sinovima) saborskim zastupnicima).

Povlaštenim mirovinama se stvaralo okružje istinskih domoljuba i zaslužnika, bolje izlaznosti birača i odgovornije ponašanje birača. U takvom okružju sdp-koalicije su gubile polovicu biračke snage (u demokraciji smo,a sdp nenarodna partija ...). Kako se moglo dogoditi promjena izbornoga zakona na štetu naroda i Hrvatske ...? Kako se moglo dogoditi da sdpovi saborski zastupnici dominiraju Saborom? (Stranka koja se držala državotvornom je ispustila mnoge (projektirane) detalje, što upućuje da su odreda paraziti ... HDZ treba ukopati toliko duboko, kad ih arheolozi pronađu da dobiju patinu (koju nikad nisu imali). Ili tko zna što će budućnost govoriti o njima ...?)

povlaštene mirovine su jamčile slabiju propusnost za neugledne i nenarodne elmente (u službi zla)


Nova politička snaga (istinska Hrvatska mora odgovoriti na izazove koji je stavljaju na kušnju opstojnosti) obećava povratak digniteta državnim dužnosnicima (ma tko oni bili, ako pridonose boljitku RH) i povratak povlaštenih saborskih (državnih) mirovina ...

Jednom osvojena (i usvojena) kvaliteta (koju kvazi stranka nije znala braniti) mora se s istim ciljem i razlozima iznova uspostaviti. U interesu Hrvatske.

Hrvatska će ponuditi najbolje ... (prvi parlamentarni izbori na jesen će ponuditi listu koja će jamčiti povratak povlaštenih mirovina).





Post je objavljen 07.07.2016. u 00:06 sati.