Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Ljeto u parku - prava stvar!

Nakon dugog niza tjedana kada nisam stigao nikud, pa čak ni do grada na sladoled, jučer sam si uspio priuštiti zanimljivo popodne i večer na biciklu pa sam prikupio cijelu hrpu zanimljivih tema i fotki kojima ću vas zasipati tokom slijedećih dana (zavisno o tome koliko ću imati vremena za pisati pripadajuće tekstove wink)

... i od svih zapaženih stvari najviše me se dojmilo to kako je ovog ljeta nevjerojatno puno manifestaciaj u parkovima našeg grada. Zagreb je napokon (napokon, napokon, napokon!) otkrio parkove!!!

Još ne tako davno bilo je puno nedoumica i rasprava oko toga da li je u redu ili nije da građani u parkovima sjede/leže na travi. Kod Kolodvora, na Tomislavcu, se to još donekle i toleriralo, no izležavanje na Zrinjevcu je bila zabranjena stvar. A sad?

Sada svako toliko bude neko događanje koja obuhvati cijeli park, od Cest is d'best pa nadalje ... a jučer je tamo bilo more knjiga! Oko fontane su stavili "bazen" pun kamenčića, hrpu ligištula, nekoliko štandova sa pićem, nešto klope i puno knjiga, vrti se prikladna lagana muzika ... pravi užitak! Nakon naporne vožnje biciklom s kraja na kraj grada sa guštom sam se tamo odmorio sat vremena rastežući leđa, odmarajući mišiće, gledajući ljude oko sebe, slušajući muziku ... prava stvar!



Zrinjevac. Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Radionica za djecu. Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Nakon toga sam posve spontano svratio do drugog parka sa programom, bivšeg "parkića-narkića" u dvorištu kod Tomićeve ulice kojeg su udruga "Pimp my Pump" i ekipa iz studija "Lapo Lapo" očistila, uredila i pokrenula u njemu raznorazne programe pod naslovom "Art in park" koji su odjednom oživjeli inače do skora zapuštenu lokaciju. Na ovoem se primjeru vidi kako su nekad dovoljni tek ideja i upornost da se napravi nešto novo i dobro! Bravo za vas!

(već je pao i mrak, a i rasvjete je tamo manje, pa mi je ispala samo jedna koliko-toliko dobra fotka ...)



Snimio: Vanja


I, kad još pomislim da nisam posjetio ni Štros, ni neko događanje na Tomislavovom trgu, niti Fudbalerku na Ribnjaku ... zaista, ovoga su ljeta zagrebački parkovi prepuni života!

Što vi mislite o tome?
Da li je u redu ovakvo korištenje gradskih zelenih površina?

Iako sam svjestan da ovakav pristup ima svojih mana, od uništavanja zelenila (iako mi se čini da niti u jednom od njih nije na djelu zaista uništavanje, već više "povećano habanje" nekih dijelova) pa do toga da je boravak u njima do neke mjere komercijaliziran (iako, nigdje se ne naplaćuje ulaz) mislim da sve ovo ima dobar utjecaj na živost grada i ugodan osjećaj nas, građana.

Meni osobno je ljeto uz njih ljepše.

Post je objavljen 06.07.2016. u 18:00 sati.