Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/staroinovo

Marketing

„Doživjeti stotu“




Nije mi ovih mjeseci do smijeha jer me prate preozbiljni problemi, što privatni što društveni, ali ova me priča jučer baš nasmijala. Došao Dido (94) iz Doboja na svadbu unuci u Toronto te prepričava skroz lucidno, mirno i pametno proslavu svog 90. rođendana… Kaže kako su mu kćeri i zetovi ostvarili sve rođendanske želje izuzev jedne: da mu na proslavi pjeva Hanka Paldum. Djeca mu tad rekoše da će mu tu želju ispuniti za njegov stoti rođendan, a Dido im odgovori:

Eh, pitanje je hoće li Hanke tad biti!

Želim sve najbolje u životu i Didi i Hanki. party


Inače, na sva pitanje kako sam, ovih dana odgovaram: Četvrta me „epizoda“, za razliku od prethodne tri, satrala, samljela… i nadam se da će, kako su prognozirali, biti i zadnja.
A u bolovima ti mnogo tog do jučer bitnog, postaje beskrajno glupo. Koliko je tko ukrao, koju budalaštinu je lupio propali političar, tko je napao koga riječju ili kamenom, šta hoće Englezi, a šta Nijemci, otkud toliki sezonci Slavonci i šta rade nezaposleni Dalmoši, osim što forsiraju neknjiževni jezik…
Za sve me više nije briga, izuzev što je satnica dr. med. spec. u mirovini sa 40 godina staža samo 40 kuna, a žene koja mi za bolesti sprema kuću 50 ili kosca trave s mojim alatom i gorivom 30!

Slaba sam, i prestrašena, i ubi me vrućina…, i da mi je uz Hanku i Didu izgurati još koju godinicu da se radujem svima koje volim, i koji me pitaju kako sam, i onima koji se prave da su zaboravili moj broj, i da osjetim radost pročitanih knjiga po izboru, i utoraka i subota zbog onih „riječ-dvije“ pametnih, i nekim od blogova koje pratim, i dobrim filmovima kojih je sve manje, i danima bez eksplozija, i dobrom vinu, i ukusnom zalogaju, i uspjesima svog sina, i moru, i cvijeću i voću, i da nasmijana pronosam dugu cvjetastu haljinu i traper rokericu koje sam prije par dana kupila na sezonskom sniženju, a dugo, ležeći zimus nemoćna u krevetu sebe zamišljala u toj trendi kombinaciji za ovo proljeće-ljeto sjećajući se vremena „djece cvijeća“, i da me bude baš briga tko je kome hukn'o na društvenoj sceni.



Da mi je… i da mogu…




P.S.

Hvala lijepoj Minjici na prigodnom prilogu:



Post je objavljen 06.07.2016. u 16:21 sati.