Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/freshcayg

Marketing

mostovi okruga pujanke

U cijelom okrugu Pujanke nije bilo ni jedne palme, iako planirali su jednom zasaditi barem dvije tamo između škole i crkve.

Palme su rasle u nekim sretnijim okruzima.

Višeslav je volio palme, ne toliko kao Anna Be, matrona poznate mafijaške obitelji koju je znao sresti dok je šetao ispod drvoreda palmi u elitnom gradskom okrugu. Obzirom da su se redovito u tim šetnjama susretali on bi svaki put kimnuo, a Anna Be bi uvijek s istom nezainteresiranošću okrenula glavu na drugu stranu i otišla dalje praćena svojim mađarskim vižlama Egoistom i Hedonistom.

Još je bio pod dojmom onog što se dogodilo na peškariji, odavno nije osjetio takvo uzbuđenje, čini mu se još od onog dana kad je u grčkom restoranu Kalanihta vidio Fridu profesionalnu razbijačicu tanjura.

Nije se usudio prići Fridi te već pomalo zaboravljene dvije tisuće i druge, kao što se nije usudio jučer prići onom misterioznom anđelu, u majici na kojoj je pisalo hot and spicy.

Negdje je načuo da Frida ima sklonost odabirati pogrešne muškarce, pa nikako nije htio da i njega odabere, da i on ne postane pogrešan.

Iz nekog razloga se sjetio žene koju je susreo u zagrebačkom tramvaju kad je ono tisuću devetsto devedesetosme, dan nakon što je Hrvatska s tri prema nula dobila Njemačku na svjetskom prvenstvu.

Tog vrelog kolovoškog dana činila mu se poput fatamorgane, dok je bosonoga u prozračnoj haljini na francuskom mrmljala nešto o nekom Escofieru, pomogao joj je tada iz tramvaja iznijeti pretešku torbu koju je vukla za sobom, a ona mu se ljupko nasmiješila i rekla Sarah, zovem se Sarah, Sarah be.

Vrijeme mu je Nevjerojatno brzo prolazilo dok je tako hodao obuzet svojim mislima, pa se odjednom našao na mostu, koji je u stvari bio običan nadvožnjak, koji su svi zvali mostom, iako bi po njegovom mišljenju most moglo biti samo ono nešto što se nadvija nad nekom vodom.

Pogledao je prema drugoj strani mosta, i trenutačno prestao disati, kroz izmaglicu vrelog ljetnog dana, s druge strane mosta u crvenoj majici na kojoj je pisalo proud to be croat, prema njemu je išao anđeo kojeg je jučer vidio na peškariji.

Ovo ne može biti slučajno, ovo nipošto ne može biti slučajno promislio je Višeslav i krenuo u susret sudbini.....


Post je objavljen 06.07.2016. u 11:47 sati.