Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ap-placenici

Marketing

Počelo je...


Danas nam na teren izlazi svega 12 Plaćenika što pokazuje početak "ljetnog raspada". Drugim riječima, počele su migracije prema moru i prema rezervnim položajima u ruralnim krajevima. To je obrazac koji se ponavlja svake godine, pa smo se zato okupili na najjužnijem terenu kako bi privukli i binom igrača iz podružnice 47. Konkretno okupljamo se u šumi u kojoj su prije skoro osam godina i osnovani Plaćenici. Tada smo airsoft sceni samo htjeli ponuditi ekipu neopterećenu nebitnim stvarima poput loadouta i nekakvim kvazi-linijama zapovijedanja, jer to uopće nije pravi bitak ovog sporta. Naravno ni u najluđim snovima nismo mogli pretpostaviti kako ćemo u međuvremenu prerasti u pokret, koji će se proširiti s kraja na kraj "bumeranga", kao i van granica. Razlog toga je što ovoj simulaciji bojnog djelovanja pristupamo po uzusima vojne znanosti. Znači airsoft nije i nikada neće biti "prava stvar", ali pogone ga isti zakoni kao i "pravu stvar". Rezultat takvog zdravog strukovnog pristupa ne može izostati.

Plaćenici

Prvu borbu u dubinu šume kreće petorka uspostaviti bazu, koju sedmorica moraju pronaći i osvojiti. Nema ograničenja u broju oživljavanja i igra se do ostvarenja cilja. Neprijatelji su nas grickali, opkoljavali, pa čak i nakratko ulazili u perimetar baze, ali glavni cilj nisu uspjeli ostvariti. Prvi razlog je dobar odabir mjesta baze, koju je sa jedne strane štitilo korito potoka sa svega dva-tri moguća prelaza. Drugi razlog je aktivna obrana tj. brzi izlasci i prebacivanje snaga sa strane na stranu odakle neprijatelj vrši pritisak. Pošto im je ritam napada počeo slabiti, shvaćamo nužnost promjene scenarija. Jedan njihov ostaje kod nas, pa sljedeću borbu igramo osvoji bazu. Troje ostavljamo čuvati našu, a trojka kreće u napad. Guramo po lijevom krilu i bočno čistimo ekipu koja napada našu bazu. U napredovanju gubimo jednog, pa drugog i treći mora zaleći i čekati da se snajperist otkrije. Međutim on prolazi dalje, pa čim se prvi oživio nastavljamo napredovanje do ulaska u njihovu bazu. Njihovu bazu je već opsjedao jedan naš, tako da je jednom njihovom koji je branio pozornost bila potpuno zaokupljena. Rješen je sa žviždukom. Ulaskom u bazu shvaćamo da je to to.

Plaćenici

Okupljamo se u njihovoj bazi, odrađujemo zajedničku sliku, mislimo nastaviti, ali neki moraju ranije ići, pa se prebacujemo na loženje vatre i druženje uz istu. Uostalom počeli su godišnji odmori, pa možemo i mi malo usporiti ritam. Posebice nakon što smo prošlu nedjelju pokazali što znamo na čak četiri bojišnice. Naravno pritom nije zaboravljen izvještaj sa susreta na krajnjem jugu pod nazivom "Pathfinder II - Redemption 2016.". No zbog veće količine teksta isti će biti objavljen u nekoliko nastavka tijekom ljeta tj. onih nedjelja kad neće biti drugih Plaćeničkih aktivnosti.


Post je objavljen 03.07.2016. u 20:12 sati.