,nepoznatizagreb.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Teslina "gljiva" izrasla uz Solarni pleksus



Jarun. Snimio: Vanja


Kad smo već kod ostavštine IN Music festivala, kad se odvezu palete o kojima sam pisao u jučerašnjem postu uz jezero će ostati samo replika Teslinog tornja koja je izgrađena za potrebe festivala, a, koliko čujem, mogla bi i biti darovana gradu i ostati na Jarunu za stalno.

Toranj je sam po sebi fora, zanimljiva građevina koja odaje počast jednom od naših najvećih znanstvenika čija uloga, rekao bih, još nije do kraja vrednovana. No, ono što mi smeta je što su ga organizatori festivala "nalijepili" na Solarni pleksus Marka Pogačnika tako da toranj gotovo dotiče njegove kamenove i remeti inače skladnu cjelinu otoka. Jasno mi je da je za potrebe festivala to bilo najbolje moguće mjesto kako toranj ne bi ometao njegove aktivnosti, a bio dobro vidljiv iz ostatka parka, no sada, kad je festival otišao, rado bih ga vidio na nekoj drugoj lokaciji gdje bi širio svoj lik bez ometanja tuđih (također vrlo uspjelih) umjetničkih intervencija.

Što vi mislite o tome?

Ja bih ga možda najradije pomaknuo na drugu stranu otoka, prema Savi, i tako izbjegao njegovu "interferenciju" sa Solarnim pleksusom i Labirintom.



Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja



Post je objavljen 01.07.2016. u 11:23 sati.