Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/apatrida

Marketing

Prdac gromoglasni

-"Zaboravljanje me dovodi do ludila. Jutros se posebno ne osjećam dobro. Gornja usna mi je narasla od herpesa. U kući mije neprekidno nered. Od manjka prostora i viška stvari Pokušavam sve to nekako baciti ili svrstati, složiti. Čini mi se da bih prodisala."

Sjedim preko puta prijateljice i slušam je.
U zadnje se vrijeme nekoliko nas intenzivno družimo.

-"Šuma duše.."

To je naslov mog najnovijeg romana, rekla sam. Gotovo sam pri kraju, ali nisam zadovoljna.

-"Govorila si mi o tome. Zato spominjem. Odjednom nikom nisam potrebna i nitko ne računa na mene. Nekako sam pase. U struci.., tu su već neke posve nove ideje... važan je samo novac i neka površnost."

Meni govoriš!? Stomatolozi ugrađuju u lice... u usnice... prestručno je da ti govorim, ali ima neke logike i čini se da nema štetnih posljedica, a to je najvažnije.
Ja se tim ne bih bavila. Liječnik sam starog kova. Liječila sam i prevenirala... da , da svijet se mijenja. Mi smo prošlost.

­-"Tebe ne rastužuje?"

Itekako. Rekla sam. Hvatam se za svaku slamku.

Pa kako se hvatam. Kad bih sve nabrojila odustala bih od borbe, ali neću joj ništa reći. Starija je od mene. Ne puno, ali dovoljno da ja u problemima koje ima kaskam za njom. Uvijek govorim kad me uhvate da se sjetim što mi je ona govorila. Kao da je slijedim u stopu. U problemima, mislim.

-"Smijat ćeš se. Obećaj mi da se nećeš smijati."

Neću se smijati.

Ali, smijala se ona. -"Ja...", zagrcnula se od smijeha.

Hoćeš čašu vode?

Ima ona te prelaze. U najgoroj mogućoj situaciju odjednom izvuče nešto duhovito. Sva ozbiljnoća padne u vodu iz nje iskoče takve duhovitosti da sve postaje relativno.

Napila se vode.

-Moram ti reći.., puknut ću: Događa mi se u zadnje vrijeme, a onda opet smjeh.., ha-ha-ha, događa mi se da , a onda je izgovorila, -"prduckam. Prdim.

Gledam je u čudu. .

-"Jednostavno... Odjednom...cijeli rafal. Nemoguće je da nitko ne čuje. Ponekad me netko iznenađeno pogleda... Ja se pravim da ništa ne čujem. Šute."

Daj, kažem. Ne znam što ću reći.

-"Nekad i smrdi"

Odjednom se i ja počnem smijati. Nezaustavljivo.

-"haha-ha-ha.., sve češće", kaže.

Smijemo se ko dvi lude. Frcaju suze na sve strane, a još jučer smo kupovali kupaće kostime, vrlo, vrlo skupe – k vrapcu od ove bjedne mirovine, pokušavajući skriti celulit.
Ali što je celulit prema prema prdcu (ili prdacu) gromoglasnom.

Post je objavljen 28.06.2016. u 17:49 sati.