Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/freshcayg

Marketing

matematika

Hrvatska je zabilježila najveći rast u periodu kada je prošla vlada bila tehnička, za vrijeme dok se vlada nije formirala, i u periodu dok aktualna vlada nije funkcionirala.

Netko zlurad bi rekao da je upravo neaktivnost vlada, razlog rasta BDP-a, i bio bi u pravu.

Netko bi rekao only in Croatia, ali nije baš tako, slična pojava je zabilježena i u drugim zemljama, pa i u znatno uređenijim i naprednijim od Hrvatske.

Tako da obzirom da će vlada pasti, naime nije još unatoč tome što se piše, te da ćemo imati prvo malo natezanja, pa predizbornu kampanju, pa izbore, pa pokušaje formiranja vlade, pa ako bog da i Tehničku vladu, koja neće moć bog zna što radit, te da ćemo odradit još jednu jako uspješnu turističku sezonu, ni krivi ni dužni mogli bi imat rast iznad svih očekivanja.

Dakle ova zemlja napokon ima i malo sreće, recept je bio vrlo jednostavan, samo da vlada ništa ne radi i sve će bit dobro.

A sad malo o matematici, obzirom da sam upoznao određen broj političara, mogu sa sigurnošću potvrditi da su oni jako slični svima nama ostalima. Nisu oni ništa drugačiji od vas koji recimo na vašim radnim mjestima trpite kojekakva sranja, jer za to u konačnici svaki mjesec dobijete neku lovu. Tako i oni trpe koješta, i glume da vjeruju u gluposti koje valjaju njihovi vođe, zbog toga što dobijaju kao nadoknadu za duševne boli, a vjerujte mi dobijaju puno više od vas.

I nema tog straha koji je ravan strahu političara od gubitka privilegija, koje donosi duševna bol vezana uz istraživanje debelog crijeva voljenog vođe.

E upravo taj strah naše vrle heroje može pokrenuti na bilo što pa i na pronalazak nekog drugog debelog crijeva u koje bi se zavukli.

Zato iako to sada izgleda nemoguće, ne bi me začudilo da dođe do silnih obrata narednih dana, jer recimo saborski zastupnici mosta obzirom da su svjesni da će im se broj mandata značajno smanjiti, i da bi kod novih izbora ovih petero koji su sad u vladi bili prvi na listama i vjerojatno jedini ušli u novi saziv sabora, ne bi me čudilo da naprasno promijene mišljenje.

Kad su već sve te silne privilegije u pitanju i tih mjesečnih 15 ili 20 tisuća razloga, zar je važno u čijem će se debelom crijevu biti.

Volio bi da me demantiraju ali .....

Jednom će ova zemlja imati normalnu ljevicu, jer esdepe to zasigurno nije, haenes bi ako se riješi Pusićkinog utjecaja, i smanji apetite to možda mogao postati, jednom će imati i normalnu desnicu, jer to hadeze nije previše je isluženih bivših komunjara i kojekakvih šupaka u njemu, još samo da se pojave i neki zeleni, koji će imati racionalan politički program lišen egzibicionizma i aktivističkog pretjerivanja i eto demokracije.

Jednom, ali ne još uvijek, previše je socijalističke aristokracije, i njihove mladunčadi, u svim sferama života, koji nisu ništa drugo nego loše ispolirani došljaci iz šume.

Malo je previše očekivati građansku Hrvatsku kad skoro u svakoj generaciji u gradove nahrupe ti šumski ljudi, i nalože parkete....

Post je objavljen 07.06.2016. u 20:28 sati.