Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/durica

Marketing

mladež

čini mi se da je baš jučer ili prekjučer, nebitno, bila reportaža na telki o opasnosti izlaganja madeža suncu, te je čak i neki doktor, povodom toga, pozvao na besplatan pregled madeža, jer, veli, na telki, kak je o njima potrebno voditi brigu, pratiti sve promijene u obliku, boji, veličini i to, pogotovo sada u ovom ljetnom periodu.
kako ih ja imam prek dvjesto, uglavnom sitnih, što po rukmama, nogama, no, najviše po leđima, ja svoje madeže nikada nisam izlagala suncu, jer, ja se, naime, uopće ne sunčam, već se baš uvijek držim debelog hlada, te njegujem onu čisto svijetlu, kao aristokratsku put, upravo radi njih, pogotovo nakon što mi je niz priznatih dermatologa, vezano za djetetov atopijski dermatitis rekao kako su kreme sa zaštitnim faktorom jedan od žešćih otrova za kožu, i to što je faktor veći, to je i krema opasnija, tako da se mi, također, izbjegavamo mazati bilo kakvim kremama.
jednostavno, ne izlažemo se sunčevim zrakama, okupamo se, ja se i presvučem u suhu odjeću, i potom se vratimo u hladovinu šume.
a, kaj se tiče tog bespatnog pregleda, sasvim sam sigurna kako je to velka prevara i navlakuša,
jer,
sestrična mi, također ima sličan problem, no, ona ide redovito na te preglede, na kojima joj onda ti doktori sugeriraju vađenje jednog po jednog madeža, kaj ja smatram još opasnijim, jer, kolko sam se informirala i upoznala sama s tom problematikom, vađenje i čačkanje po njima još je jedna od gorih opcija.
tak da taj besplatni pregled i nije besplatan, jer na kraju bu te navukli da ti ih sve povade, al za prilično visoku cijenu, i tak, u mom slučaju, prek dvjesto puta.
aha, kak da ne.
malo sutra.
radije ja po tome i ne bi čačkala, iako, zaista pratim svaki, kako se ponaša i da li se mijenja,
no,
i dalje bum se držala hlada, pokrivala s pareom i šeširom sa širokim obodom,
a ak se baš s nečim i moram mazati,
ima to neko ulje sjemenke afričke maline koje ima prirodni zaštitni faktor dvadeset, pa se time mažemo,
ako i kada baš moramo,
al, i ne moramo,
jer, tamo gdje mi ljetujemo ima dovoljno šume i hlada,
čak i mreže u kojima se može ležati, odmarati i ljutati,
te ih nije potrebno izlagati suncu.
i to je to.
ne pada mi na pamet da mi neko ih vadi malo po malo čitave godine, a onda se sjeti jednog dana dijagnosticirati rak kože, jer je nekaj sfušal, ono, slučajno.

Post je objavljen 06.06.2016. u 06:21 sati.