Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gurmanka

Marketing

ČOKOLADNA PAVLOVA SA ŠUMSKIM VOĆEM

Pozdrav svima!
Nadam se da volite lagane hrskave torte i da je ovo pravi recept za vas. Kakao i čokolada ovoj torti od bjelanjaka pružaju jak čokoladni okus, a kombinacija s tučenim vrhnjem i šumskim voćem nas dovodi do savršenog laganog i prozračnog deserta.
Napravite je s vašim omiljenim voćem i uživajte u njenoj svježini!
Sastojci potrebni za izradu kora:
6 bjelanjaka
prstohvat soli
4 žlice kakaa
žličica bijelog octa
50 g sjeckane čokolade
Izradite mikserom bjelanjke i šećer dok ne dobijete čvrsti snijeg. Dodajte ocat, kakao i čokoladu te dobro promiješajte smjesu.
Ovo je količina za 3 kore promjera 20 cm, ali pošto ja volim da su kore malo deblje i da im unutrašnjost ostane mekana radila sam dvije kore. Veliki lim za pečenje obložite pek papirom i nacrtajte dvije kružnice promjera 22 cm, ali pazite da nisu preblizu jer se u toku pečenja bjelanjci ipak malo dignu. Ugrijte pećnicu na 150*C i pecite kore jedan sat te pustite da se ohlade.
Krema:
500 ml slatkog vrhnja
4 žlice šećera u prahu
žlica arome vanilije
200 g šumskog voća ( može i zamrznuto koje ste prethodno otopili)
Mikserom izradite slatko vrhnje, šećer i stavite žlicu arome vanilije, a na kraju dodajte šumsko voće.
Slažite tortu tako da završite s kremom koju možete ukrasiti svježim voćem, naribanom čokoladom ili prema vlastitoj želji!
Servus i u slast :)







Post je objavljen 18.06.2016. u 08:37 sati.