Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/framasvetiduh

Marketing

Odvaži se i budi svjedok!

„Odvaži se i budi svjedok“ bilo je geslo ovogodišnjeg susreta mladih koji se okupljaju pri samostanima franjevaca konventualaca u Hrvatskoj. Susret se održao u samostanu Svetog Duha u Zagrebu od 6. do 8. svibnja 2016. godine. Kao domaćini proveli smo tri dana s mladima iz Molva, Siska, Splita, Šibenika i Vinkovaca. Zahvaljujući gvardijanu samostana Svetog Duha, fra Tomislavu Glavniku, gosti su izbjegli spavanje u vrećama u dvorani osnovne škole thumbup. Prvi dan susreta započeli smo večerom njami nakon koje je uslijedilo predstavljanje sudionika. Dan smo zaključili euharistijskim klanjanjem u kapelici Svetog Duha koje je predvodio fra Matija Antun Mandić uz animaciju zbora mladih Sveti Duh pjeva.
Drugoga dana (u subotu), program je započeo u 7:40 jutarnjom molitvom časoslova. Nakon doručka gvardijan je održao je predavanje na temu „Odvaži se i budi svjedok“ prema primjeru biblijskog lika Jošue. Za vrijeme predavanja predstavljena je i himna susreta, koju je napisao fra Tomislav Cvetko, u izvedbi zbora mladih pjeva. Na iduću smo se destinaciju, Sljeme, uputili autobusom. U kapelici na Sljemenu fra Josip Ivanović i fra Milan Gelo pričali su nam o svetom Maksimilijanu Kolbeu. Upravo je taj svetac bio tema rada po skupinama, koje su nosile nazive mjesta vezanih za njegov život. Svetu misu, koju je predslavio fra Filip Pušić, također smo slavili u kapelici. Po povratku u samostan sudionici su imali vremena za odmor yes. Mnogima je vjerojatno najzanimljiviji dio susreta bio mjuzikl „Život za život“ o životu sv. Maksimilijana. Navečer smo molili krunicu te su nakon molitve fra Ivan Lotar i fra Milan animirali zabavni program sretansretan.
Nedjeljni smo program započeli kao i subotnji, molitvom i doručkom. Misu je u župnoj crkvi sv. Antuna predvodio fra Josip Blažević, a animirao zbor mladih Sveti Duh zajedno s mladima iz Vinkovaca. Susret smo završili u dvorani sv. Franje gdje smo imali priliku podijeliti dojmove sa svim sudionicima yesyesmah.

Post je objavljen 10.05.2016. u 18:28 sati.