Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nakrizanju

Marketing

'Razotkrivanje tajni piramida'

Ovo je dokumentarac o piramidama i starim građevinama diljem planete (znam da je po novom planeta, ali pružam otpor) Zemlje.
To je film Patricea Pooyarda (to je frajer, iako ženski glas vodi kroz film, da ne bi netko krivo mislio kao ja :-P ), nastao po knjizi 'Otkrivanje tajni piramida' Jaquesa Grimaulta, i jedan je od, po meni, najboljih na tu temu (od onog što sam ja vidjela).

Naime, neki dan Dijete je moralo, iz tzv. medijske pismenosti, napisati zadaću o nekom dokumentarcu koji je gledala. Budući da se nije mogla sjetiti niti jednog, a onaj o Justinu Bieberu i njegovim iza-i-na-sceni događajima nije htjela (ne znam zašto?), pretražili smo malo što nudi Iskon-tv videoteka od dokumentaraca. Na koncu, zapela je za ovaj o piramidama. Nije da je puno shvatila :D, ali mene je par puta film uspio naježiti, iako sve te ideje znam već od djetinjstva, i nisu mi nimalo strane. Ukratko - ja sam uživala. Na YTu se film nalazi razlomljen u sedam djelova.
Znam da video-klipove ljudi (na blogu) uopće nisu skloni gledati, ali, po meni, ovaj film vrijedi pogledati, čak i kada poznajete tematiku.
Mene su minutaže oko 77:11 (tj.malko prije) i 80 ježile. :)))
Zapamtila sam ih, jer smo od tuda vadile tekst za zadaću.
Pa, eto.
:))))
A ima i o horoskopu :D
Film počinje u nekom brzom tempu, a što dalje ide, sve je bolji.
Ima i znanstvenika koji lažu.....
Uživajte!



Prvi dio



Drugi dio



Treći dio



Četvrti dio



Peti dio



Šesti dio



Sedmi dio



Ako ništa drugo, sugeriram barem šesti i sedmi dio....
Kako bilo, odosmo mi na igralište! :)))







Post je objavljen 26.05.2016. u 15:19 sati.