Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/edoimedo

Marketing

2k cracle lak i decoupage

Ljudići evo mene sa novim tutorijalom. Bila sam vrijedna u svojem kreativnom kutku i u maloj gužvici.


Gotova podloga



Za ovaj projekt potrebno nam je
drvena podloga,decoupage papir, akrilna bijela boja, crna boja za cipele(mora biti ovakva u kutiji na bazi ulja), ljepila, 2 komponentni cracle lak( lak za raspucavanje, kist,škare,spužvica,pamučna krpa, papirnati ručnik , vlažne maramice, bezbojni lak u spreju


Podlogu obojamo u bijelu boju u dva sloja. Boju tapkamo sa spužvicom. Svaki sloj se mora osušiti.




Izrežemo motive sa decoupage papira i stavimo ih između vlažne maramice da motivi upiju vodu i budu fleksibilniji kod ljepljenja. Napomena!!! Papir ne smije biti premokar nego samo vlažan!


Klasično zalijepimo motiv na podogu i pustimo da se sve dobro posuši



Kad se sve posušilo prelazimo na lak za raspucavanje. Uzmite onu na kojoj piše br. 1 i razmažite po podlozi. Ja to radim prstima. Ostavite da se posuši. Deblji prvi sloj laka veće i ljepše pukotine, tanji sloj sitnije pukotine. Vidi se na gotovoj podlozi sitnije i krupnije pukotine.



Kada vam je prvi sloj laka posušen bude proziran i malo se lijepi za prste. Sada ide bočica na kojoj piše br.2. Nju također razmažite prstom po podlozi. I opet ostavite da se suši. Kako se bude sušilo tako će se pojavljivati pukotine. S obzirom da su prozirne teško ćete uočiti od prve.



E i sad nastupa ona boja za cipele. Znači kad lak za raspucavanje popuno suh uzimamo crnu boju za cipele i pamučnom krpicom lagano utrljamo boju na podlogu. Papirnatim ručnikom skidamo višak te boje, ostaje vam samo boja koja je ušla u pukotine. I nakon toga polakirati sa bezbojnim sprejem radi zaštite.



Uh nadam se da ste skužili kaj treba raditisretan


Post je objavljen 13.05.2016. u 16:26 sati.