Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gurmanka

Marketing

TART OD ČOKOLADE I JAGODA

Pozdrav svima!
Danas vam darujem jedan poseban recept. Hrskava čokoladne kora, mirisne svježe jagode i svilenkasto čokoladno punjenje pretvoriti će ovaj jednostavni kolač u vaš omiljeni desert. Svakako ga kušajte!
Sastojci potrebni za podlogu:
24 komada Oreo keksa
70 g maslaca
Otopljeni maslac prelijte preko mljevenih keksa i utisnite tako da malo obložite i stranice kalupa za pite (niski kalup).
120 g čokolade i 70 ml slatkog vrhnja otopite i prelijte preko podloge od keksa.
Kada se čokolada malo stvrdnula rasporedite svježe jagode preko otopljene čokolade i stavite na hladno.
Krema:
žlica maslaca
90 g čokolade
250 g mascarpone sira
2 žlice soka od limuna
100 g šećera u prahu
200 ml slatkog vrhnja
Na pari otopite maslac i čokoladu te dodajte sir da se rastopi. Maknite s vatre, dodajte limunov sok i šećer te šlag od slatkog vrhnja.
Prelijte kremu preko jagoda, naribajte čokoladu ili ukrasite svježim jagodama prema vašoj želji.
Servus i uživajte u ovom brzom, ali fantastičnom desertu :)








Post je objavljen 16.05.2016. u 07:09 sati.