Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/avaspava

Marketing

Nedjelja

Srce mi je nekako zapečaćeno. A to je jedna od najtežih stvari, koja je tebe i mene mogla stići. Nikakvo ljubakanje i nikakvi prsti oko moga zgloba ne mogu toliko povrijediti. Šutanje je trenutno najjače oružje. Nikakva fiktivna, ni umišljena osveta. Srce se zavezalo u čvor. I molim ga da više nikad ne progovori.

A ti sad vidi što ćeš sa tim.

56 dana šutnje. Prevelika je to kazna. Ali ne mogu danas.

A nedjeljom izlazim. S onim s kim bih izlazila, da prvo nisam srela tebe. Ipak izlazimo. Ako mi se posreći, čak se i dobro provedem. Ako uspijem da te potisnem u krajnji dio sebe.Tamo u to zapečaćeno i sigurno mjesto. Tako da nosim te sa sobom, ne brini. U zadimljenom, bučnom prostoru, dok ispijam votke, šapućeš mi da mrziš alkohol. Šapućeš mi na uho. Stresem se cijela. Ne volim ni ja, smijem ti se u lice. I tako sam oduvijek bila drska prema tebi. Ma da, dobro. Do trenutka dok se nisam zaljubila. Mogla bih postati neka divna osoba, kad bi ti stalno pazio na mene. Mogao si da me oblikuješ i modificiraš. Kako želiš. Mogao si od mene napraviti jako sretnu osobu.

Ako ličimo na svoje roditelje, ja ću u šezdeset i nekoj prati prozore sa puštenom glasnom glazbom. Zavidjela sam vlastitoj majci neki dan. Pere prozore i pjeva. Zove me da na objed. A ja se pravim da sam već jela. Stomak mi se skupio i nisam mogla smisliti hranu. Govorim joj da radim i da me sutra isto neće biti cijeli dan. Odmahuje mi veselo i govori da se pazim i čuvam.
Da li ćeš ti ličiti na svoga oca? Vremenom ćeš me mrziti jer si me jednom ludo volio?
Možda ću ja ličiti na njega.

Ipak izlazim nedjeljom. Dok mi po vratu treperi tvoj šapat. S onog skrivenog i tajnog mjesta gdje sam te zakopala. Ali negdje oko 02 h, uspijem da te ignoriram. Njegove oči budu bar pet minute njegove, a ne tvoje. Otpuhujem dim cigarete negdje sa strane. Ljubim se s njim. Ljubim se s tobom. Vrti mi se u glavi. Vrti mi se cijela jebena soba. Žao mi je ako ti se ta golotinja više ne dopada. Napravio si je svojim rukama. S deset prstiju. Iako ih se sve teže sjećam.

56 dana. Mog osobnog Pakla. Svaki božiji dan. Ali danas ne mogu. Nikad, nikad nedjeljom.

* nedjelja je samo proizvoljan dan. po potrebi zamjenjiv s bilo kojim drugim.


Post je objavljen 22.12.2014. u 14:40 sati.