Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Nema pomirbe s onima koji relativiziraju tzv. NDH

Susjed mi da stare novine, pa prelistam prije nego što bacim. Pa čitam u "Večernjem listu" od 16. travnja "gosta komentatora" prof.dr.sc. Andrije Hebranga (mlađeg). Taj istinoljub i pravdoljub naslovio je svoju pobudnicu parolom "Bez istine neće biti prave pomirbe".

Pa onda drvi, na način relativiziranja koji smo tisuću puta vidjeli, kako "postoje brojne definicije fašizma" - ali, on zna pravu, pa je "tragedija nas Hrvata" da smo "doživjeli čak tri oblika fašizma".

Zatim, vrlo fino i precizno revidirajući povijesnu istinu, kaže kako je NDH "surađivala s fašističkim režimima".

Nije, doktore profesore - Finska, Bugarska pa i Švedska su surađivale, a u tzv. Nezavisnoj DH je bio fašistički režim.

Dakako, "slijedeća dva fašizma su potpuno skrivena od javnosti" - pogađate, onaj grozni fašizam jugoslavenskih komunista, pa onaj "u srpsko-crnogorskoj agresiji". Čak i o potonjem slučaju, kaže profesor doktor, taji se od hrvatske javnosti da su metode osvajanja bile fašističke. Dakako, komunisti su fašisti, po istini koja je doktoru profesoru Andriji poznata, a svi svjetski politolozi je nastoje zataškati.

I tak. Ne da mi se čitat dalje, da vidim s kim se trebam pomirit. Jasno mi je s čim se očekuje da se pomirim. Među inim - da je njegov tata bio fašist. I tata prof. dr. sc. Stjepana Tuđmana. Fala Svetom Leopoldu, moj nije.

Post je objavljen 20.04.2016. u 16:22 sati.