Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/freshcayg

Marketing

nastavak

Bok i ja se stvarno zovem Izolda, odgovorila je na poruku, nego što ti je Vlado K., mislim imate isto prezime.

Vlado K. mi je stric, zašto pitaš, napisao je Tristan.

Majko mila, odgovorila je Izolda, zato što mi se na Glasu Krapine upucavao, kad je bio član žirija, ovo je prestrašno, ispadamo kao pravi Tristan i Izolda, još samo ti trebaš naći drugu Izoldu koju ćeš oženit, pa da drama bude kompletna, najbolje da ovo odmah prekinemo, da se do kraja ne otrujemo.

Ej nemoj, napisao je Tristan, zajebajen se Vlado K. mi nije ništa, prezime mi nije pravo, tako da nema opasnosti.

Ha ha ha, napisala je Izolda, ajde Bok možda se javim za sat dva.

Čekaj, kud ideš ne možeš me ovako ostavit, napisao je Tristan.

Imam nekog posla, a gdje si ti.

U kafiću, na kavi, ajd dođi, tu sam pored studija gdje neki manijaci po cijeli dan vježbaju pjevanje, di ti se žuri.

Idem vježbat pjevanje, odgovorila je Izolda, i ušla u studio.

Zajebaješ, napisao je Tristan, i buljio u telefon čekajući odgovor.

Nakon pola sata iščekivanja Tristan je shvatio da neće dočekati odgovor, šteta pomislio je mala na slici izgleda zgodna, ako joj je to uopće prava slika. U studiju do kafića je očito došlo do promjene pacijenta, kako ih je Tristan nazivao, jer je vrištalicu koja je do prije deset minuta pokušavala otpjevati nešto, zamijenio daleko ugodniji glas, koji je već treći put pjevao jednu te istu njemu nepoznatu pjesmu.

Izoldi su probe i inače teško padale, glupo se osjećala pjevajući zidovima, a danas valjda zbog lijepog vremena vani, a možda i zbog dečka s kojim se počela dopisivati, sve je bilo još teže, ali što žena mora uraditi, žena mora uraditi, pomislila je i po četvrti put počela pjevati glupi Eurovizijski hit.

Tristan je pogledao sat na mobitelu na kojem je pisalo da mu slijedeći turnir koji igra besplatno a može dobiti koji dolar počinje za deset minuta, taman koliko mu treba do doma, ostavio je sitniš za kavu na stolu i krenuo. Palo mu je na pamet da je dobro što ona Izolda nije pristala na kavu, jer joj je ionako ne bi imao čime platiti, osim ako je ona jedna od onih feministkinja koje same plaćaju svoje račune a koje su mu tako užasno išle na živce.

Izolda je završavala s probama, malo ranije jer je imala dogovor s mamom, da se nađu na kavi jer su trebale kupiti rođendanski poklon za maminu prijateljicu Bibu, koja je za razliku od njene mame bila žena zmaj, i koja je u stvari imala presudni utjecaj na Izoldinu samosvjesnost i feminističke poglede na veze, odnose, život u globalu.

Tristan nije uspio dobiti turnir na kojem bi zaradio pet dolara a slijedeći besplatni je bio tek u ponoć, pa se odlučio završiti diplomski koji je pisao za tri tisuće kuna sinu predsjednika mjesnog ogranka do nedavno vladajuće stranke, na prometnom fakultetu koji je već bio zaposlen u velikoj državnoj tvtci, kao pomoćnik direktora nabave. Pomislio je usput da je krajnje vrijeme da i sam diplomira, jer je život vječitog studenta već odavno izgubio smisao.

Izolda je izdaleka vidjela mamu koja naravno nije odoljela da uz kavu naruči i kolač, obadvije su bile ovisnice os slatkom, iako se ona s tim nosila nešto bolje nego mama. Zagrlila je mamu izazvavši osmijeh na njenom licu, Bok mama što ćemo kupovati imaš kakvu ideju.

Tristan se nije mogao skoncentrirati na diplomski koji je pisao, pa je u pretraživač upisao Izolda, google mu je izbacio samo legendu o Tristanu i Izoldi, i neku pjevačicu koja je još u prošlom stoljeću pjevala s nekim likom na Eurosongu, izgleda je to stvarno rijetko ime, ali uostalom ni on nije poznavao ni jednog Tristana osim sebe.

Naravno da ću naći dečka mama rekla je Izolda, samo slaba je ponuda, ne pada mi na pamet gubit vrijeme s nekim nadobudnim vječnim studentom.

Post je objavljen 19.04.2016. u 11:30 sati.