Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/edoimedo

Marketing

Poglavar Monika McCarty



Izdavač: Mozaik knjiga -čitam i lajkam


Prvi roman iz serije Čuvari Visočja

Priča nas vodi u Škotsku točnije na otočje,davne 1305. godine. Robert Bruce po Visočju i Otočju Škotske traži najbolje od najboljih ratnika sa tog područja.10 najboljih ratnika pomoći će Bruceu da oslobode Škotsku od Engleske vlasti. Engleski kralj u to vrijeme je bio Edward. Pronašavši najbolje ratnike još je moro izabrati vođu koji će ih voditi. Izbor je pao na Tor-a MacLeoda najboljeg ratnog vođu i mačevaoca. Ali Tor ne želi ni čuti. On je vjeran svom klanu i nikako ne želi biti biti upetljan u rat protiv Engleske.On je neovisan i ne odgovara nikome. Bruce mu postavlja uvjet na koji mora pristati. I tako Tor postaje vođa tajne grupe boraca tzv. Garde Highlandera, ali dobiva i mladu suprugu Christinu Fraser kćer engleskog plemića. I tu se sve počne petljati. Ona mlada naivna sanjari kako će njen muž stalno biti uz nju, ali on odlazi do jednog starog dvorca gdje sa tajnim borcima vježba. Svi moraju biti uigrani, ali im to baš ne polazi za rukom. Naime svaki od njih ima neku vještinu u kojoj je dobar ,ali kako dolaze iz različitih klanova stalno se svađaju. Christina vjeruje da se iza brutalnog, hladnog oklopa koji ima Tor krije nešto mekše. Toplinu dijele samo u krevetu, u trenucima užarene žudnje koji nestaju sa zorom.

Hoće li Tor izjaviti ljubav i svoje osjećaje prema Christini, a ratnici se boriti kao jedan? Tko će na kraju pobijediti u ratu ?
E za te odgovore morate pročitati knjigu.

Knjiga se čita doslovce u jednom dahu. Iskreno sam uživala u ovoj priči. U nekim segmentima priče sam se nasmijala od srca, ali bilo je i napetih , tužnih situacija. Bilo je i onih trenutaka kad sam doslovce s knjigom hodala po stanu i kuhala ručak. Eh da i to se zna dogoditi. Kad je dobra knjiga u pitanju kuha se čitajući.

Spisateljica piše nešto između J. Garwood i Judith McNaught pa onaj koji je čitao njihove romane ni sa ovim neće ostati razočaran. Naravno obožavam Škote i sve u vezi njih. Jedva čekam novi nastavak i nadam se da ću jednako uživati kao i u ovoj priči. Moja velika preporuka.

Post je objavljen 19.03.2016. u 18:59 sati.