Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/luonnotar2

Marketing

Rim

Tko bi pomislio da će odlazak u Rim biti rezultat rasprave: ''gdje otići u Italiju i proći što jeftinije'' :) Uz malo truda i kombiniranja, prijevoz do tamo ispao je jednako kao i prijevoz do puno bližih gradove. Do Trsta autobusom i od Trsta izravnim vlakom za 39e (povratna!!!). Srećom hostel je bio centru, vrlo blizu kolodvora pa je kiša samo djelomično uništila prvi dojam i moju torbu s odjećom -.- Kako smo došli u večernjim satima, zaključili smo da je bolje odmoriti i nadati se boljem jutarnjem vremenu.
Ostali smo bez očekivanog doručka u hostelu, no čim sam vidjela sunce i prošetala obližnjim parkom....sve je postalo savršeno:)



Teško je ovakav grad opisati u nekoliko riječi ili prikazati u ograničenom broju fotografija.. U kojem god smjeru se okrenuli, lijepa građevina vas gleda.



Ako tome pridodam da sam bila u pratnji svog dragog povjesničara (koji je ovdje dobio posebnu volju i inspiraciju) mogu vam samo priznati da je ono što vam najviše treba: kondicija! Ovo je jedno od rijetkih mjesta u kojem smo doslovno hodali nekoliko dana od jutra do mraka, a svejedno mislim da nismo obišli ni pola onoga što ovaj magični grad nudi...

Počinjem građevinom koja me osvojila izdaleka..



..specifični detalji i prepoznatljiv izgled brzo navode na zaključak da je riječ o građevini i spomeniku Vittorio Emanuele..



..divljenje ne prestaje..



..ipak, nestrpljivo čekam vidjeti ostatak i udaljavam se sa spomenutog mjesta..



Obišli smo sve građevine koje bih nazvala simbolima Rima, po danu...



i mraku...


Što se takvih mjesta tiče, ne morate brinuti da ih nećete naći:) Smjer ćete prepoznati jer već puno metara ispred kreću brojni pokušaji ''kupite selfie štap'' ili ''slikajte se sa mnom'' ili ''ruža samo za Vas'' :)
Ako to ne uspije, možda vas namame konjima koji umorno čekaju ispred Panteona...



ili ih jednostavno zaobiđete i uživate unutra..



Forum se lijepo vidi iz različitih kutova pa ukoliko ste kratki s vremenom, preporučam da vrijeme uloženo u obilazak istoga potrošite na obilazak ostalih destinacija...







Mi smo ga dodatno škicnuli i iz Kapitolskih muzeja...



i prošetali kompleksom muzeja...



..u kojem ćete naći kipove svih poznatih filozofa, careva i ostalih ličnosti koji su važan dio rimske povijesti...





tu je i neizostavna vučica...



Što se tiče hrane, bilo je zanimljivo vidjeti izbor vege pizza:) tako da sam isprobala pizzu u svim oblicima..ipak, ono što mi najviše nedostaje je Supliiiii, savršena hrana za mene...guglala sam recept, ali daleko je to od onoga što sam probala u Rimu



Malo hrane, puno šetnje:)

Puno predivnih fontana...



..savršenih parkova...



..mjesta koja će vas osvojiti.



Ako se malo udaljite, naći ćete i circus maximus..



..ako imate previše vremena, možda i čitati Ustav :D



ili jednostavno uživati u još malo prirode :)



Post je objavljen 18.03.2016. u 15:54 sati.