Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/enhu

Marketing

Nebeski rat 5

Athumanunh staje u obranu Lilith

... hoće li Athumanunh priječi na 'tamnu demonsku stranu' kako bi zaštitio Lilith, ili ...

Dakle, Lilith je odbila vratiti se s anđelima natrag u Eden i pokoriti se Adamu. Međutim, anđeli, a posebice Athumanunh, spoznali su i bili su uvjereni da je priča Lilith utemeljena i da ona govori istinu. No, oni su imali zapovijed dobivenu direktno od samog Stvoritelja. Nastala je kratka i žustra prepirka između anđela i Athumanunha.

Dok su anđeli zagovarali stav da moraju izvršiti zapovijed Stvoritelja Athumanunh je zauzeo suprotan stav, pa je u jednom trenutku izgledalo da će izbiti otvoreni sukob između 'božanskih pravednika' i 'mitskog pravednika', ali na kraju anđeli su pristali na kompromis koji je predložio Athumanunh.

Sanevio kao najstariji ozbiljno je prišao Lilith: Dobro Lilith, mi smo odlučili kako smo odlučili, ali ako se ne vratiš s nama bit ćeš prokleta za sva vremena. Ako odlučiš živjeti morat ćeš položiti prisegu nama trojici, a Athumanunhu dati obećanje! Ako ikada pokušaš djelovati moćima koja si stekla rođenjem u Edenu, na sam spomen imena jednog od nas trojice morat ćeš se povući. Ako pak ikada pokušaš bilo kakvu osvetu ili zloću prema sinovima Adama prijetit će ti opasnost od Athumanunhovog oružja koji će štititi sinove Adama.

Biraj, Lilith, ili prisega i obećanje, ili tvoj život! Dakako, Lilith je prisegnula i obećala, ali je zauzvrat zatražila da je više nikada ne pohode i napokon je ostave na miru. Anđeli i Athumanunh vratili su se pred Stvoritelja i o svemu ga potanko izvijestili. Stvoritelj se složio i pomirio sa načinom na koji je ova 'zavrzlama' napokon razriješena.

Naime, Stvoritelj je pričekao da Adam zaspi, a tada mu je uklonio jedno rebro i od njega stvorio 'drugu ženu' za Adama koja će opet dobiti ime Eva, ali ovaj puta Stvoritelj je kod 'udahnuća' života Evi jasno dao do znanja da od nje želi da bude pokorna Adamu, jer Adam mu treba kako bi s njim izvršio poslanstvo na Zemlji gdje sada vlada nesklad i nered, a zauzvrat Eva je uvijek mogla zatražiti bilo koju pomoć Njega osobno, ili Njegovih pomagača anđela.

 photo Athu R L E.jpg

Pri tomu strogo je Stvoritelj zabranio, ali ovaj puta na izravan nagovor anđela, Evi da se ne približava nikako 'drvu znanja' koje raste usred Edena, jer je tamo pohranjeno znanje anđeoskog jezika 'Enochian', te na tom mjestu ne mogu djelovati anđeli, ali ni 'pali anđeli' barem je tako bio uvjeren Stvoritelj. No, Stvoritelj je bio upozoren i od 'mitskog pravednika' Athumanunha da bi 'drvo znanja' trebalo dodatno osigurati, te se sam ponudio da će čuvati stražu pod tim drvetom.

Naravno Stvoritelj je pristao, Athumanunhu dao izraditi moćno mitološko oružje nazvano 'žalac stršljena' (mač) i 'ražina bodlja' (koplje) kojim je mogao parirati svim 'anđeoskim oštricama' osim 'božanskoj vatri' kojom su anđeli izgarali u ljubavi za Stvoritelja. Athumanunh je tako dobio moćno oružje za koje je bio uvjeren da ga nikada neće morati rabiti, jer Adam je bio presretan s novom družicom koja ga je očarala onog trenutka kada se probudio i vidio je pored sebe, pa je malo pomalo Adam uveo reda i sklada među životinje i ostala bića koja su trebala napućiti Zemlju.

Dugo je tako vladala idila, svi su bili sretni, zadovoljni i zaokupljeni sa svojim dužnostima i poslovima i tu bi priča trebala završiti sretno i veselo, ali neće!

Što se za to vrijeme dogodilo sa Lilith koja je ostala u svojoj spilji na obalama Crvenog mora ... a Athumanunh Vam napokon mora i opisati koju je to on opasnost svojim izoštrenim čulima osjetio u spilji Lilith, ali ju je i zanemario, a tu svoju neopreznost Athumanunh će opetovati i u trenutku kada se sretne s Lilith drugi put, ali ovaj put ispod 'drva znanja' ...

Kako je vrijeme prolazilo, a Lilith više nitko iz 'Nebeske vojske' nije obilazio, niti joj je poklanjao pozornost, Lilith odluči potajno ući u Eden i vidjeti što se tamo u međuvremenu dogodilo. Prvo što je Lilith htjela znati bilo je da li se Adam promijenio, pa se ona uputila na mjesto gdje se on u to doba dana najčešće nalazio. No, susret Adama i Lilith nije baš prošao onako kako je Lilith očekivala.

Čim ju je Adam ugledao, njegove tamne smeđe oči kiptjele su od srdžbe i bijesa. Lilith ga je pokušala smiriti pitanjem: Jesam li ti nedostajala Adame? No, to pitanje još više razjari Adama i on skreše Lilith u lice: Zašto bi mi nedostajala ti ružna vještice?! Ti si 'dno dna' i za mene više ne postojiš! Lilith je pokušala ignorirati Adamov ispad bijesa, pa ga stoga upita kako je bilo nakon povratka 'fantastične četvorke'. Što je odlučio Stvoritelj nakon izvješća anđela i Athumanunha.




Post je objavljen 17.03.2016. u 19:29 sati.