Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/enhu

Marketing

Nebeski rat 2

Crveno more – 'ocean krvi'

Odjednom u ovoj priči, u koju je zalutao i sada kroz nju korača, Athumanunh ima osjećaj da su svi počeli djelovati, pa čak i sam Stvoritelj. Naime, prvi se pokrenuo sam Adam koji se na sve požalio i potužio Stvoritelju. Stvoritelj je napokon proniknuo u 'stvarni' naum svog 'miljenika' kojemu pomažu još neki 'pali anđeli', te napokon izdaje zapovijed 'božanskoj vojsci' za početak priprema za konačni obračun s 'nebeskim pobunjenicima'.

Istodobno Stvoritelj k sebi poziva tri 'anđela liječnika' i Athumanunha kao 'mitskog pravednika', te im izdaje jasne i precizne zadaće – pronaći Lilith koja je u međuvremenu 'pobjegla iz raja', vratiti je Adamu, ili ako ona odbije povratak, utopiti je u moru.

Zašto se Crveno more naziva baš 'Crvenim'? Da ne povjerujete u isti mah, ali opet, prema mitološkim predajama i pričama to je povezano s Lilith. Njezina spilja u koju se sklonila nakon bijega iz Edena nalazila se negdje na obalama današnjeg Crvenog mora (to more prije njezinog dolaska mora da je bilo plavo poput ostalih mora, ali nakon događaja na njegovim morima, a kasnije će Vam te događaje opisati Athumanunh, te nakon prolivene ljudske, ali i demonske krvi, more mora da je bilo Crveno – po Athumanunhu).

Problemi za Stvoritelja, anđele i Athumanunha u ovoj priči tek počinju. Lucifer i Samael i dalje podrivaju jednom stvoren božanski red, anđeli imaju sve veće muke i prisiljeni su otvoreno ući u sukob s djecom Lilith, a Athumanunh pak je neoprezan zamalo 'zaglibio' u strastvenoj zamci koju mu je pripremila sama Lilith, te da mu uvijek oprezna (kada su u pitanju žene bez obzira bile one vještice, 'demonke' ili nešto treće ...) Reyamanunha nije nesebično pomogla, tko zna kako bi priča završila.

 photo Reya poljubac.jpg

Athumanunh i 'anđeoska fantastična trojka' (Sanevio, Sanesiviu, Samenigolofu) vješto vođena Athumanunhom pronaći će (Lilith) skrivenu u jednoj pećini pored toplog mora južnog. Zašto se Stvoritelj odlučio za ovako drastičan i rizičan potez?!

Dakle, prema mitu, 'Božji prvi' pokušaj stvaranja čovječanstva rezultirao je kreacijom i stvaranjem androgenih bića koja su muška i ženska, ali u temelju jednaka kao jedno te isto biće. No, na samom početku Stvoritelj je spoznao da njegova kreacija muškarca (Adam) i žene (Lilith) dovodi do problema, jer ako su oboje stvoreni od 'praha zemlje' onda bi se oba bića trebala ponašati jednako.

Ipak, Adam je od prvog trenutka odlučio odbiti ravnopravnost s Lilith i nastojao je iskazati i nametnuti svoju dominaciju, jer je krivo shvatio Stvoriteljeve riječi gdje mu On poklanja Lilith kao 'pomagača'. Onog trenutka kada je Lilith odbila priznati Adamovu dominaciju nastao je i prvi problem koji traje sve do naših dana. Muškarac (Adam) je izgubio polovicu svog 'božanskog bića' u sebi, a isto se dogodilo i ženi (Lilith) kada je napustila muškarca (Adam).

Dakle, dogodilo se po Athumanunhu upravo to da se Adam, pod uplivom svoje 'mračne strane' (Lucifer), poistovjetio sa svojim 'Ja', a pri tomu je potpuno zaboravio na Lilith koja je zapravo bila njegovo drugo 'Ja'. Da bi stvar bila još gora, Lilith istodobno pod uplivom svoje 'mračne strane' (Samael) 'bježi' od Adama i time je ona zapravo 'izgubila' svoju polovicu, svoje drugo 'Ja'. Time je šteta počinjena i Stvoritelj mora brzo djelovati ako želi popraviti tu novonastalu štetu, pa šalje 'anđeosku trojku' i 'mitskog pravednika' u potragu za Lilith.

Tek sada može uslijediti Athumanunhova priča: 'Onda, u ono doba, kada su Noći još uvijek bile svijetle, iznenada, ničim izazvana, podigla se snažna oluja koja je potrajala nesmanjenom žestinom tri dana i tri noći, a kada se smirila postalo je jasno da je nastupila jesen.

Tog jutra ispred tamne i skrovite pećine, na stjenovitim obalama još uvijek toplog mora južnog, netko je snažnim glasom dozivao: Lilith! Lilith! Probudi se, Lilith izađi! Predivna žena, tijela poput tijela božice polako je otvorila svoje snene plave oči. Na trenutak ih protrljala rukama, još uvijek snena, ali i zbunjena. Na ulazu u pećinu stajala su tri krilata stvorenja i nekakvo čudno biće koje kao da je imalo krila, a opet nije (Athumanunhov ogrtač lagano je lepršao na vjetru) ...




Post je objavljen 14.03.2016. u 21:39 sati.