Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Kulisne igre

Ne tako davno iznenada je zinula velika praznina uz Zadarsku ulicu na Knežiji - oz Zadarske to čak i nije tako vidljivo, no obzirom da se ta praznina smjestila između Zadarske i Zagrebačke avenije onda svatko tko prođe po toj vjerojatno najprometnijoj zagrebačkoj cesti mora uočiti veliko "ništa" na mjestu gdje su se nekad smjestila jedna mala kućica i njoj susjedna parcela na kojoj je rasla prava šuma (te parcele će se sjetiti svi sudionici lanjske Jane's Walk šetnje po Knežiji jer smo nakratko uronili u nju tokom šetnje).

Na tom velikom ništa se sad nalazi parkiralište, vjerojatno za stanare i korisnike obližnjih zgrada, no kako bi ih poštedili suvišnog stresa vlasnici parkirališta su uz još jednu preostalu trošnu kuću podigli visoku metalnu "kulisu" ... možda samo da prikriju pogled na jadnu kuću koja se jedva drži u jednom komadu, a vjerojatnije da se osiguraju da se neki komad te kuće ne odroni na parkirane aute.

I tako sad imamo uz Zadarsku ulicu veliko "ništa" parkiralište i puno "svega" (trošnu kuću) iza paravana .... odnosno, manje svakodnevnih detalja u ime sigurnosti i estetike (hm).



Zadarska ulica, Knežija, uz Zagrebačku aveniju. Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Post je objavljen 14.03.2016. u 12:24 sati.