Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/enhu

Marketing

Nebeski rat 1

'Ljudski hibridi'

Dakle, ono što je stvorio Stvoritelj, 'pobunjenici' ('pali anđeli) i njihovi potomci Nefilimi samo su usavršili, jer su shvatili da je to dobro i za njih same. Do te 'nedozvoljene' (od strane Stvoritelja) intervencije prvi ljudi u Raju nemaju potrebu za ničim, oni su goli i podjednaki, a muško i žensko samo su principi dvije strane jedne medalje napisao bi Athumanunh. No, Lucifer je već u 'svađi' s Demiurgom (kreator, stvoritelj po Athumanunhu) i želi se osvetiti za svoje svrgavanje s trona hijerarhijskog, pa smišlja podlu osvetu.

Dakako, tijekom te pobune Lucifer je pronašao i zadobio pristalice, a jedan od najvjernijih njegovih istomišljenika je (pali arhanđeo) Samael koji se uz sve to, eto, još i zagledao u 'ženskog hibrida' imena Eva (Druga žena Adamova).

Lucifer i Samael obojica zajedno kuju pakosni plan, te Lucifer vidi priliku napakostiti Stvoritelju i dokazati mu da su njegove kreacije promašaj, a Samael pak više ne može nadzirati i suzdržavati se od požude za predivnom 'ljudskim hibridom'. Samael se sve više približava Evi u obličju zmije i kroz priče joj 'puni' glavu nevjerojatnim stvarima koje zbunjuju ionako zbunjenu Evu. Lucifer pak za to vrijeme opsjeda Adama i opet 'puni' njegovu glavu njemu nerazumljivim stvarima.

Na kraju, sukob Adama i Eve je neizbježan. Dakle, općepoznata i priznata priča o Adamu i Evi i njihovom boravku, a kasnije i izbacivanju iz Rajskog vrta, traži nekakvo povijesno objašnjenje. Dok su bili u raju, Adam i Eva su bili goli i to ih uopće nije smetalo i nisu se sramili i nisu osjećali nikakvu drugu potrebu. Uzimanje jabuke, na nagovor zmije Samaela (Lilith u obličju Samaelovom – po Athumanunhu), završilo je pojavom srama te oblačenjem tih prvih ljudi. To pak sada strašno ljuti njihovog Stvoritelja, ali da li je to stvarno poruka koju Athumanunh želi ispisati ovom pričom?

Naravno da nije! Athumanunhova priča o Adamu i Evi zapravo je priča o ključnom događaju u čovjekovom razvoju – dobivanju mogućnosti razmnožavanja. Isto tako 'izdajica zmija' nije bila niže biće, već pobunjeni Nefilim, ili 'pali anđel' koji 'zna tajnu' koja nedostaje da bi 'hibrid' postao 'konačan proizvod'. Nadalje, opet se Athumanunh mora vratiti malo k drevnim Sumeranima koji su doista tu priču zapisali i tu 'izdajicu' nazvali zmijom (na drevnom jeziku Sumerana riječ 'nahash' stvarno i znači 'zmija', ali i označava onog koji nešto otkriva - po Athumanunhu).

 photo Athu obitelj stablo.jpg
Athumanunhov prikaz stabla 'ljudske geneze' iz koje se vidi da je Stvoritelj odustao od Kajina čiji potomci završavaju u dekadenciji, a ljudski rod vodi preko Šeta (trećeg sina)

Dobro, sada Athumanunh može malo priču skrenuti na fantastčnu 'četvorku' (anđeli u društvu s Athumanunhom) i njihovu 'nemoguću misiju' vračanja Lilith natrag u zagrljaj Adamu, a do tada je na Zemlji već sve pripremljeno za otvoreni sukob Neba i Zemlje.

Sada već polako Athumanunh može zaključiti – spoznaja 'ženskog hibrida' da nikada neće imati potomstvo, kao i 'frustracija muškog hibrida' koji se osjeća 'odgovornim' za to pala je na 'plodno tlo' koje su pripremili 'pali anđeli' (Lucifer i Samael, a svatko od njih za svoje osobne potrebe osvete ili zadovoljenje požude što će kasnije religije prepoznati kao nešto vrlo opasno, a da je bilo opasno bilo je, jer vrlo brzo to i dovodi do 'konflikta' u raju, te prijeti harmoničnim i idiličnim odnosima stvorenim na Nebu – po Athumanunhu) ...




Post je objavljen 13.03.2016. u 17:55 sati.