Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/enhu

Marketing

Aspekt Noći 8

Zmija, požuda i slabost žene

Prije nego Athumanunh 'skrene' ovu priču o 'padu čovjeka' poradi ljubomore prema 'mračnim' (ktoničkim - podzemnim) božicama koje nastaju u mitologiji poradi slabosti 'Prve žene', (ali i 'Druge žene') malo će se pozabaviti nečim što opet 'poput prokletstva' nose samo žene ... da, to je mjesečnica (menstruacija) koju je kod žena 'izazvala' zmija!

Eh, o čemu i čega se sve neće dosjetiti taj Athumanunh?! No, dobro, dakle, opet samo na sebi svojstven način mora to malo pojasniti Athumanunh, taj stari heroj bez imena što vidio je i prošao tisuće bitaka što 'Dobro' vodilo je protiv 'Zla' ...

Zašto je baš obličje zmije uzeo 'zločesti' Samael kada je želio 'zavesti i navesti' Evu na grijeh, pa se onda umiješala Lilith kao personifikacija Mjeseca (jer jedino Mjesec ima moć carstva snova, mašte i romantike ... koliko god da su 'kćeri Evine' Lilith odbacile, sama Lilith to nikada nije učinila).

Dakle, Mjesec sam sebi nije potreban, on je potreban drugima kako bi mogli sanjati, maštati ... pa stoga Mjesec na sebe preuzima i tu ženinu 'krivnju' mjesečnice. Zmija zapravo u mitologiji predstavlja simboliku plodnosti, besmrtnosti, obnavljanje, liječenje, ali i Zlo.

Upravo ovdje, u personifikaciji Lilith s Mjesecom, Athumanunhova priča jednostavno mora 'skrenuti' prema Hekati (titanka) koja je u mitologiji gospodarica neba, mora i zemlje. Lilith drži ključeve podzemlja, pa kao zaštitnica cjelokupne magije, posebno čarolija koje su u vezi s ljubavnim činima i prizivanjem mrtvih, Lilith je povezana i s Mjesecom, a preko njega i sa životom žena.

Tijekom spolnog sjedinjenja Samaela (čije je obličje zapravo uzela Lilith) i Eve, a zapravo Eve i 'Zmije', ta zmija grijeha i zločestoće jednostavno je ugrizla Evu. Dakle potekla je krv, nečista krv je zapravo nečisto sjeme Samaelovo. Kasnije Eva zavodi Adama u trenutku kada ima mjesečnicu i tu opet sada Eva (druga žena) na sebe navlači prokletstvo mjesečnice za vrijeme koje je zabranjeno spolno općiti muškarcu i ženi, jer tada (kada žena ima mjesečnicu) Lilith je najmoćnija i najopasnija, zapravo, prema mitološkim pričama ona je nazočna i jedini joj je cilj 'skupiti prosuto sjeme' muškarca koje ne završava u utrobi žene.

Upravo tim i takvim 'skupljenim prosutim sjemenom' Lilit oplođena rađa najopasnije demone. Mitološka priča tu ne staje i ide dalje, pa tako sva djeca začeta izvan braka postaju 'lagan' plijen Lilith. U srednjem vijeku muškarac nije smio čak ni tijekom seksualnog čina vidjeti potpuno obnaženu svoju zakonitu suprugu, jer djeca začeta na taj način opet su smatrana kao djeca s 'potlačenom dušom' koja naginje Lilith.

 photo ATHU Bozansko oruzje.jpg
Athumanunhovo moćno mitološko oružje nazvano 'žalac stršljena' (mač),'ražina bodlja' (koplje) i 'kornjačin karapaks' (štit) kojim može parirati svim mitološkim oružjima, pa čak i samim 'anđeoskim oštricama' (osim 'božanskoj vatri' kojom su anđeli izgarali u ljubavi za Stvoritelja).

Takvo mitološko 'univerzalno' vjerovanje u seksualne slabosti tijekom spolnog čina muškarca i 'kćeri Evine', a u korist Lilith, uspjelo se zadržati sve do kraja 19. stoljeća, (možda po Athumanunhu i do kraja 20. stoljeća u nekim ruralnim sredinama). Dakle, to 'univerzalno vjerovanje', po Athumanunhu, direktan je i jedan od najodgovornijih krivaca za svu mračnu seksualnu dekadenciju Srednjeg vijeka i sve do kraja 19. stoljeća Novijeg doba.

Evo zašto: bila je 'zabranjena' svaka emocija, pa čak i u mislima, ljubavnika, supružnika ... jer bilo koja grimasa na licu žene mogla je izazvati dekadenciju djeteta. Athumanunh ni zamisliti ne želi kako su se uopće žene osjećale poradi toga, no, ovaj put, iako to opet po Athumanunhu nije nikakvo 'pravedno' olakšanje za ženu, ista zabrana vrijedila je i za muškarca.

Sve te, Athumanunhu nerazumljive, zabrane postajale su sve rigoroznije i potpuno uništavale intimni seksualni život čovjeka (samo muškarac i žena zajedno po Athumanunhu nose zajednički nazivnik čovjek), pa je taj čin postepeno uzurpiralo kompletno pravo samo i jedino za razmnožavanje (produženje vrste). No, ipak, negdje oko 13. stoljeća (po Athumanunhu) 'trubaduri Mediterana' počeli su buditi romantiku i slaviti ljubav i brakovi plemstva koji su do tada isključivo planirani i nadzirani počeli su se mijenjati.

Naime, u tim 'planiranim i strogo nadziranim brakovima' Athumanunhu nije ni čudno što su bračne prijevare uzimale maha, ali valjda je tako moralo biti jer trebalo je sačuvati zemlju, vlast i kraljevske saveze, a Athumanunhu je poradi toga i puno razumljivije zašto se sva krivnja 'prebacila na Lilith' ...



Post je objavljen 11.03.2016. u 21:01 sati.