Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/enhu

Marketing

Aspekt Noći 6

Vila kućnog ognjišta

Dakle, sve što se događa u neprekidnom 'ratu' između 'patrijarhalne Eve' i 'matrijarhalne Lilith' zapravo se događa u psihi žene. Naime, dok je Eva poput vile kućnog ognjišta 'željna i žedna' za odobravanjem i ljubavlju supruga (oca familije), Lilith je poput 'užasa' kojeg se boji svaki muškarac.

Lilith se jednostavno mora kretati i ne želi biti podređena, sputana i okovana, ne želi biti ovisna, ne želi biti birana već želi birati i sama određivati ... poradi te svoje samosvijesnosti, samosvojnosti, snage, neosvojivosti, slobode i strasti ona je u stalnom 'sukubu' s malom, ovisnom i slabom Evom.

No, Lilith time na sebe navlači 'ljutnju i nerazumijevanje' muškarca koji u toj odluci i izboru Lilith vidi opasnost po Svijet ljubavi, djece, sklada i reda, te muškog poimanja žene i njezine uloge u majčinstvu i produžetku (nastavljanju) vrste. Čitavo to vrijeme sama Lilith 'izgara u ljubomori' i pati od ljubomore prema Evi koja je ostala u 'čvrstom zagrljaju muškarca'.

 photo Athu Se Se Se.jpg

Lilith je muškarcima potpuno nerazumljiva, a njezina igra 'svijetlosti i sjene' čak ih i plaši jer muškarac kod te igre nije u stanju odrediti u kojem trenutku žena ima ulogu Božice, zloduha, zavodnice, 'đavolje nevjeste', ubojice ... božje milosnice ... Muškarci će u svom odabiru žene uvijek izabrati Evu, ali će zauvijek čeznuti za Lilith ...

Dakle, ideja o mnogim 'mračnim' ženskim božanstvima kroz mitologiju započela je u glavama muškaraca, Athumanunh je uvjeren da Lilith nije mogla izmisliti žena morao je to biti muškarac! Sve je tako počelo još na početku Vremena, pogoršalo se tijekom Srednjeg vijeka gdje su žene spaljivane na lomačama samo zato jer bi pokazale da nisu 'intelektualno inferiorne' ...

Na kraju će Athumanunh zaključiti: žena je muškarcu od samoga početka bila tajna u koju on nikada nije bio kadar proniknuti, a muškarac je ženi potpuno razumljiv od samoga početka ... jer na kraju ipak ne postoji ni jedan muškarac, bio on bog, čovjek ili anđeo (kao više biće), kojeg nije zapravo rodila žena.




Post je objavljen 07.03.2016. u 16:41 sati.