Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/edoimedo

Marketing

Ukrasna kutija ljubičice









Ove dvije kutije sam radila za svoje prijateljice. Opisati ću vam postupak izrade prve kutije , ali sve vam je to slično. Pa krenimo sa izradom kutije.

Za početak će vam biti potreban ovaj materijal:
-drvena kutija
-salveta sa motivom ljubičice (ili neki drugi koji sami izaberete)
-akrilne boje---bijela i ljubičasta (ja uvijek miješam sama boje koristeći temperu ili dipi boje koje umiješam u bijelu )
-kist sa mekanim dlačicama
-škare, gliter : zlatni i zeleni
-šablona
-ljepilo za salvete
-pamučna samoljepljiva ukrasna traka (možete i neku po svom izboru)
-bezbojni lak u spreju

1. drvenu kutiju iznutra i izvana obojite u bijelu boju i ostavite da se suši, možete posušiti i fenom ako vam se žuri.

2.Napravite lila boju ili ako imate gotovu koristite nju.sa tanjim kistom obojite unutarnje rubove (kao na slici) ostalo ostavite bijelo. Posušite fenom ili ostavite na zraku.

3.Uzmite šablonu i sa njom napravite izvana konture gdje želite. kod mene je sa svih vanjskih strana kutije.

4. Sa tom istom lila bojom obojite samo rubove sastrane na gornjem poklopcu. Nikako cijeli poklopac. Zašto? Zato što ćemo na taj gornji cijeli dio lijepiti salvetu. Sušenje!

5. Kad smo sve posušili uzimamo motiv. Ovdje je korištena salveta. Uzmite salvetu i odmjerite je po poklopcu kutije i odrežite.

6. PAZITE: lijepi se samo najjače otisnuti motiv tj. onaj najgornji sloj salvete. Kod odrezanog dijela tj. onaj dio koji ćete lijepiti odvojite od ostala dva sloja.

7. Na poklopac kutije nanosim ljepilo u tankom i stavljamo motiv pazeći da se ne pogužva. Ljepilom sa gornje strane prođemo po motivu vukući kidst od sredine motiva prema karajevima. Sa unutarnje strane također lijepimo motive koje smo izrezali.Ostavimo sve da se dobro posuši kako bi mogli dovršiti kutija.

8. Sad kad se je sve dobro posušilo uzmite zeleni gliter i na ponekim mjestimagdje su listići i stabljke stavite gliter. Zlatni gliter stavite na cvijetiće ljubičica također na koja želite.

9. Ostavite sušiti preko noći.
Još malo pa gotovo.

10. Kad se je gliter dobro posušio kutija izvana polakirajte bezbojnim lakom u spreju.Ostavite sušiti 2 dana. Za jači sjaj kutiju polakirajte još jednom.

11.Eto kad se sve posušilo još vam ostaje ukrasna trakica koju nalijepite oko kutijice.

I to je to vaša ukrasna kutija je gotova.

Ovu drugu kutiju sam radila na isti način jedino što je cijela obojana u svijetliju ljubičastu boju. Izrezan je samo jedan motiv tj. jedan buketić ljubičica. Na mjestima je motiv naglašen zlatnim gliterom.

Nadam se da vam nisam previše zakomplicirala i da vam je dovoljno jasno što je pjesnik htio reći. rofl

Naravno pitanja, pokude , pohvale primamo u komentarima.












Post je objavljen 04.03.2016. u 19:59 sati.