Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sumi

Marketing

Lipe cvatu...




Sumnja se da se u ovim kućama tek nekolicina ljudi grije loženjem ekstremno opasnog otpada.
Isto tako, priča se da su jako imućni, i da osim terena vrijednog milijune, na kojem imaju i kamionski vozni park (autoprijevozničku firmu) da imaju i više vikendica na moru. Ako je tako onda ovo nije samo preživljavanje sirotinje, što bi neki pomislili na prvi trenutak, već čisto bogaćenje.

S druge strane, ovo rezultira trovanjem nas nekoliko tisuća koji stanujemo u velikim zgradama, u neposrednoj blizini ovih kuća.
Peku nas oči i nosnice, boli nas grlo, kašljemo, boli nas u prsima. Isto vrijedi i za našu malu djecu koja su blijeda i imaju podočnjake i kad je jače trovanje potpuno su beživotni.
Neki stanari su izrazito i nepopravljivo bolesni.
Priča se da se loži takav opasan otpad kao što je ozloglašeno otpadno motorno ulje pomiješano s petrolejom. Otpadno motorno ulje nije isto što i lož ulje. Otpadno motorno je iznimno kancerogeno zbog promijenjene kemijske strukture tijekom korištenja podmazivanja i puno je teških metala zbog trošenja motora, ali besplatno i lako dobavljivo. Čak njegovo zbrinjavanje košta. Pogotovo je u većim količinama lako dobavljivo autoprijevoznicima, mehaničarima i slično.
Ove priče o loženju se podudaraju sa mnogim bolestima u kvartu a za koje smo našli brojne znanstvene dokaze kao poveznicu sa uzrokom u ovom trovanju.

Sve skupa, ovo izgleda kao vrlo unosan biznis na račun zdravlja mnoštva drugih.

U razgovoru sa počiniteljima rečeno nam je da se ne trudimo jer su se navodno već mnogi beskorisno žalili. Rečeno nam je i da se oni tako griju već godinama te da su za razliku od nas oni starosjedioci (kao da nas imaju zbog toga pravo ubijati, op.a.) uz pitanja "kad ste vi tu došli" i "odakle ste došli?" blabla. Također su čvrsto izrazili namjeru loženja po principu "kao i do sada" te su nam dali uputu da kupimo hermetičke prozore (kao da nemamo pravo na prozračivanje svojih stanova, op.a.).
Zabranili su nam da ih posjećujemo te su nam rekli da se dalje obratimo institucijama.

Obratili smo se MUP-u, Komunalnoj inspekciji, Dežurnom dimnjačaru, DORH-u, Ministarstvu zaštite okoliša, Sanitarnoj inspekciji, Gradu Zagrebu i Gradonačelniku ("na ruke"), Ministarstvu zdravlja, Klinici za plućne bolesti Jordanovac, i drugima; u zadnjih godinu dana više puta, urudžbirano, sa potpisima 200-injak građana. I Pučkoj pravobraniteljici, ne znam kome sve ne.
Zadnja prijava je osobno na e-mail adresu Ministra zaštite okoliša, prije 20 dana. Što su svi oni napravili?
Sudeći po rezultatima, ništa, jer trovanje se nastavlja...



...sve je isto k'o i lani.






Primijetite da na ovoj gore slici ima mjesta za sljedeću vladu, sa istom pozadinom (Lipe cvatu...).






...

Post je objavljen 26.02.2016. u 13:40 sati.