Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/stella

Marketing

Može li vino biti suho?

Nastavimo priču o vinu. Počinje sve od grožđa


preko presa i buradi


preko amfora za čuvanje...

...do nektara bogova.

Još u stara vremena vino je bilo simbol

Rado se pilo u svim prilikama


Nalazilo svoje mjesto u poeziji i slikarstvu



Često se pitamo, kako vina mogu biti suha?
Nije važna količina vode nego šećera.
Suho vino sadrži najviše do 4 g/L neprevrelog šećera.
Polusuho vino sadrži od 4 g/L do 12 g/L neprevrelog šećera.
Poluslatko vino sadrži od 12g/L do 50 g/L neprevrelog šećera.
Slatko vino sadrži preko 50 g/L neprevrelog šećera.



Svi znamo kakva su pjenušava vina

...a kakva dezertna...

Ima i specijalnih vina

Posebnu vrijednost imaju odležala vina.

Čovjek i vino, veza duga 75 stoljeća...
moglo bi se mnogo o njoj pričati. Živjeli!.


(slika Lastavica)




Post je objavljen 06.03.2016. u 00:35 sati.