Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

ŠTO ĆE BITI SA DEVASTIRANOM BIVŠOM TVORNICOM U UŽEM CENTRU GRADA ZAGREBA ?

ZAŠTO JE BIVŠA TVORNICA PREPUŠTENA DEVASTACIJI!

Hoće li 13 . saziv Vlade Republike Hrvatske, kada se sva ministarstva kadrovski oforme i počnu raditi, imati neki plan sa bivšom tvornicom Nada Dimić na adresi Branimirova od broja 41- 44 koja posljednjih pet godina s vanjske strane, do ulice, izgleda ovako kako se može vidjeti na fotografijama? A vidljivo je da je bivša tvornica Nada Dimić katastrofalno devastirana.

Njen prostor čini kompleks od nekoliko tisuća kvadratnih metara i objekat je kroz sva tri kata do ulice jednako devastiran . Do ulice vrata ulaza su zaključana, zaključana su i iz pokrajnje ulice, ali se sa parkirališta za utomobile koje je na broju Branimoroa 39 vjerojatno može ući u nutrašnjost objekta. A unutrašnjost bivše tvornice Nada Dimić, koliko se može vidjeti kroz zaključana vrata kada se priđe bliže, također je potpuno devastirana.
Branimirova ulica proteže se od Glavnog željezničkog kolodvora do Autobusnog kolodvora, a tu relaciju čine samo dvije tramvajske stanice znaći nekoliko stotina metara tako da je ovaj objekat u centru grada Zagreba.Od Glavnog željezničkog kolodvora do Trga bana Jelačića su također samo dvije tramvajske stanice.
Stranci koji dolaze u Zagreb, kada primjete ovaj objekat sigurno se pitaju što se ovdije događalo i zašto bivša tvornica trikotaže i pozamanterije ima sve razbijene prozore, osim što je fasada uništena.
Da je ova tvornica imala tri zaposlene osobe u svojstvu čuvara kroz 24 sata dnevno, te da ih je financirao Grad Zagreb,jer se u Zgrebu nalazi objekt, šteta na objektu bila bi mala ili je uopće ne bi bilo, a na plaće čuvara bilo bi potrošeno neusporedivo manje novca nego što uopće može koštati uređenje objekta samo s ulične strane. Međutim, netko je očito prije pet i više godina odlučio da ovaj objekat treba srušiti pa ga je svjesno prepustio devastiranju. Devastiranju kome? Onima koji vole uništavati tuđu imovinu! A takvih očito ima.
Mnogi političari bave se politikom kroz diskusije, tvrdnje i oponiranja tvrdnji a da neznaju kako izgleda uža, a kamo tek šira okolica grada Zagreba!
Ove fotografije su činjenica i samo jedan od primjera prepuštanju devastaciji objekta u užem središtu grada Zagreba.

Fotke:Margareta Zouhar Zec

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic
Devastirana bivša tvornica čiji je dio u ulici Petra i Tome Erdedija,čija ulica izlazi na Branimirovu.





Post je objavljen 20.02.2016. u 07:01 sati.