Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nalicje

Marketing

Matematika i ja

Cijeli život znam i ide mi matematika. Nekoć sam živjela od davanja instrukcija. Međutim u zadnje vrijeme ista me jako muči.

Naime ja imam nećake kojima ne ide matematika. Sa starijim radim zadnjih sedam godina, a s mlađim 3. Rezultati su sve lošiji i lošiji i ja ne mogu razumjeti u čemu griješim. Naime njima ništa nije jasno, a ne mogu svladati ni neke osnovne stvari. Ja se sve više služim internetom i Toni Milunom, ali dok je meni sve bistro,. njima ništa nije jasno. Vjerujem da ćemo s upornim radom sve nadoknaditi. Dan poput ovog kada loše napišu test mi je sve teži i teži.

Inače moram priznati da je teško danas. Vani pada dosadna kiša. Bila sam do dućana po prašak za rublje jer je bio snižen 31%. Trebala bi prošetati pse, ali to mi se ne da po ovom vremenu. I jučer je bio jedan od dana koji bi najrađe zaboravila. Najgore mi je bilo jutros što je kada bila puna veša pa se nisam mogla otuširati da tu brigu i nevolju skinem sa sebe. Tuš tj. voda mi je sredstvo za odnošenje problema. Djeluje daleko bolje nego lijekovi ili bilo koja druga relaksacija. Zato mi je račun za vodu ogroman. Koji naravno plaćam.

Moj najveći problem je što sve plaćam tj. nište ne dobivam gratis. Sada prezimljavam od novaca koje sam zaradila prošlog ljeta, a naradila sam se krvavo. Radila sam 60 dana zaredom svaki dan po 12 sati i više. Još sam k tome i otplivala 2 km svaki dan. Nakon takvog teškog fizičkog rada tijelo mi se prepolovilo tako da sam došla na proprocije iz mladosti. Unatoč tome što cijelu zimu odmaram nisam se udebljala. Pazila sam maksimalno. Sada već mjesec dana i vježbam svaki dan zbog bolne noge. Uglavnom proporcije idealne. Noga i dalje bolna.

Već polako gledam oglase za ljeto. Morati ću ponovno raditi kako bi prezimila. U glavi istina potajno kujem plan da radim maksimalno 3 i 4 mjesec pa da ne moram ljeti raditi, ali teško je naći lukrativan posao za tako kratko razdoblje. Ipak dati ću sve od sebe jer bih htjela imati ljeto odmora, a ne ljeto umora.

Kakve to veze ima s matematikom. Nikakve. Jedino možda da nađem neki kamp za matku i da tamo budem instruktorica, a da ga moji nećaci pohađaju gratis.

Znam da je ovo zbrkan post. No u njemu nema šize. U njemu je matematika i način na koji preživjeti. Ono što muči mnoge školarce i njihove roditelje, dok se preživljavanje odnosi na cijelu naciju.

Nema šize, jer trenutno je ona jako daleko. Da imam kontrolu idući tjedan. Pišem što će mi reći...

Post je objavljen 12.02.2016. u 14:32 sati.