Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

ZAŠTO JE ZGRADA BEZ IKAKVE NAMJENE?



DRUŠTVO JE SIROMAŠNO A ZGRADA JE BEZ NAMJENE!

Zašto je prazna i zaključana zgrada duga šezdesetak metara na pet katova na Trgu žrtava fašizma na brojevima 10 - 14., u centru grada Zagreba? Zgrada nema nikakvu namjenu, iako bi lako mogla biti i stambeni objekat. No očito je bolje da objekat propada prazan, nego da propada od bilo čije upotrebe. Živimo u siromašnom društvu, ovakvo je ponašanje sa imovinom svojstveno pijanim milijunašima.

Ta je zgrada, bila dom za smještaj studenata zagrebačkog sveučilišta. Ime mu je bilo Studentski dom Moša Pijade, a nakon osamostaljenja Hrvatske ime mu je promijenjeno. U toj građevina na pet katova u visokom prizemlju bila je liječnička i stomatološka poliklinika za sve redovno upisane studente na Zagrebačko sveučiliše. Na katovima je bilo više od 100 studentskih soba. Na zadnjem katu bila je i učionica, a u suterenu prostor namijenjen studentskom disko klubu. No 2010. studentski dom je zatvoren, a zgrada je zaključana. Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti vlasnik je zgrade. Zgrada je sačuvana od devastacije . Električna rasvjeta i vodovodna infrastruktura, su u funciji, kao i centralno grijanje koje se lako može uspostaviti.
Zgrada bi uz razumne investicije mogla biti adresa za neko od ministarstava, posebno ona, koja svoje lokacije imaju na više adresa , a najam prostora skupo plaćaju.


Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Na zaključanim vratima, s unutarnje strane zgrade, na Trgu žrtava fašizma 10 već nekoliko godina stoji raspred liječnika iz studentske poliklinike, kakav je bio u trenutku zatvaranja studenstkog doma.

Image and video hosting by TinyPic
Dio zgrade s unutrašnje strane dvorišta. (fotke m.zouhar zec)



Post je objavljen 11.02.2016. u 07:31 sati.