Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gurmanka

Marketing

FRITULE S JABUKAMA / AMERIČKE KRAFNE

Pozdrav svima!

Fašničko je vrijeme, a priprema krafni vam je tlaka. Nema potrebe stvarati si stres u ova već i onako stresna vremena. Krafne moraju imati poseban bijeli prsten, stavlja li se rum ili rakija, hoće li biti masne,..? Preskočite sva ta pitanja i napravite jednostavne, a tako fine, dobre, stare, domaće fritule. Neka to danas ne budu obične fritule, već ih obogatite jabukama i cimetom. Cimet će im dati onaj neponovljivi miris, a jabuke prepoznatljiv okus. Gotove su za 15-ak minuta, a vjerujte mi da se vaši ukućani neće ni zapitati gdje su nestale krafne. Domaće fritulice, fine i mirišljave, pravi su izbor za današnji fašnički dan!

Sastojci potrebni za izradu fritula:
-200g brašna
-50g šećera
-100 mL mlijeka
-pola praška za pecivo
-1/4 žličice soli
-žličica cimeta
-jaje
-2 žlice rastopljenog maslaca
-vanilija
-jabuka oguljena i narezana na kockice

Miksajte sve sastojke, vadite fritule malom žlicom i pecite na već prethodno ugrijanom ulju. Možete ih posuti šećerom u prahu ili preliti rastopljenom čokoladom. Uživajte u ovim malenim i mirisnim kuglicama!




Možete se odlučiti i pokušati napraviti američku varijantu krafni koja je svakako zdravija jer se ne peku u dubokoj masnoći. Prhke su i hrskave te vam svakako preporučam da isprobate i ovu varijantu!


AMERIČKE KRAFNE (DONUTS)

Sastojci za tijesto:
-500 g glatkog brašna
-250 g šećera
-280 ml mlijeka
-220 g rastopljenog maslaca
-2 jaja
-1 žlica arome vanilije
-1/2 praška za pecivo
-1/2 žličice soli

Prvo miksajte jaja i šećer pa dodajte ostale sastojke, a na kraju umiješajte brašno. Koristila sam vrećicu za šlag i pomoću nje sam napunila kalup za krafne. Prvo ga nauljite i stavite smjesu pa se neće zalijepiti za kalup. Pecite ih na 220*C oko 15 minuta.
Umočite ih u preljev od čokolade i ukrasite po želji.




Post je objavljen 09.02.2016. u 07:05 sati.