Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

OSNOVAN SAVEZ UDRUGA EKOLOŠKIH PROIZVOĐAČA

U DESET UDRUGA 177 EKOLOŠKIH PROIZVOĐAČA


U Buzinu kod Velike Gorice u subotu 6. veljače osnovan je Hrvatski Savez Udruga ekoloških proizvođača. U Savez Udruga na osnivačkoj skupštini pristupilo je deset Udruga čiji proizvođači iskuljičivo proizvode ekološke proizvode, koji su nadzirani od ovlaštenih nadzornih stanica te proizvodi nose europski ekološki znak.

Image and video hosting by TinyPic
Za stolom sjede: prvi s lijeva Ilinčić predstavnik udruge EKO Stolisnik iz Zagreba,stoji Nenad Kuftić iz Pule koji je predsjednik Saveza Eko udruga,a do njega Branko Vidmar predsjednik udruge BIO Pčela iz Rijeke. (fotka m.zouhar zec)


Ekološke udruge koje su u Hrvatskom Savezu udruga ekoloških proizvođača su:

1. EKO Izvor 2007 iz Sisačko moslavačke županije,

2. EKO KULTURA iz Bjelovara

3. EKOLOŠKI ISTARSKI PROIZVOD iz Pule

4. Eko Plod iz Koprivnice

5. EKO DUGA iz Čakovca

6. EKO Dalmacija iz Splita

7. EKOP iz Karlovca

8. EKO Stolisnik iz Zagreba

9. BIO PČELA iz Rijeke

10. EKO DUNAV iz Dalja

U nastajanju je ekološka Udruga u Ličko - senjskoj županiji gdje su proizvođači aronije, meda, voća i povrća. Predsjednik Hrvatskog Saveza Udruga ekoloških proizvođača je Nenad Kuftić iz Pule ( meil: nenad.kuftic@gmail.com ) koji je prvi pokretač ekoloških tržnica u Puli, Rijeci, Rovinju i Zprešiću, a u pripremi je ekološka tržnica i u Zadru. Sjedište Saveza udruga ekoloških prizvođača je u Zagrebu. Savez kroz Udruge okuplja 177 ekoloških proizvođača voća, povrća, bobičastog voća, ljekovitog bilja, otrašastog ploda i meda.


Image and video hosting by TinyPic
Predstavnici ekoloških udruga na osnivačkoj skupštini Saveza ekoloških udruga u Buzinu 6.veljače 2016. ( fotka m.zouhar zec)



Post je objavljen 07.02.2016. u 18:00 sati.