Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Udar na vjenčane fotografe

U zadnje vrijeme je, čini se, postalo moderno dovoditi u pitanje potrebu za profesionalnim fotografima na vjenčanjima.

Uglavnom, protivnici toga da se za vjenčanja unajmljuju profesionalni fotografi, navode nebuloze od toga da su "preskupi" i da "to ne može toliko koštati", odnosno da "danas kad svi imaju mobitele s kamerama, zašto bi se za novce unajmljivalo nekoga da to snima kad svi mogu snimati." Zaboravlja se to da je vjenčanje jedinstven i neponovljiv događaj, i da svatko tko je normalan želi to imati kvalitetno zabilježeno za uspomenu. Uglavnom vrijedi ono "Koliko para, toliko muzike", no uvijek ima onih koji bi htjeli puno za malo ili ništa.

Tako je nedavno "Vouge", vrlo poznati modni časopis, objavio "10 'pravila' za vjenčanja koje treba prekršiti". Jedno od tih "pravila" je i to da "nije potreban fotograf", uz vrlo nebulozno objašnjenje tipa "da je to imalo smisla prije, a ne danas kad svi imaju mobitele s kamerama." Naravno da takva nebuloza nije ostala bez odgovarajuće reakcije:
Vogue Says You Don’t Need a Wedding Photographer. I Say You Do.

(Štoviše, možda bi se trebalo zapitati bi li Vouge pristao na naslovnici objaviti kakvu neoštru i mutnjikavu fotografiju snimljenu mobitelom? Vrlo vjerojatno da ne bi.)

Jednako tako, nedavno je u časopisu "Brides" (Mladenke), osvanuo članak o tome "koga hraniti na vjenčanju", odnosno kome omogućiti da jede zajedno sa svatovima. Prema tom članku, "ne treba hraniti fotografe" sa jednako sličnim nebuoznim objašnjenjem tipa "fotografi su tamo da bi snimali, a ne jeli, ali da ne bi trebali snimati dok drugi jedu".

Brides Magazine: Don’t Feed Your Photographers

No kako vjenčanja i svadbe ponekad traju dosta dugo, valjda bi fotografi trebali živjeti samo od zraka? Ili si sami kupovati gablec ako ne žele ostati gladni?

Post je objavljen 04.02.2016. u 22:32 sati.