Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Rasprodaja Star wars restlova na Trešnjevačkom placu



Trešnjevački plac. Snimio: Vanja


Dobra stvar pisanja ovakvog bloga (sa temom života u velikom gradu) je to što materijala nikad ne manjka. Tu i tamo mi se učini da je sve manje "štofa" i novih tema, no često bude dovoljno da se jedno popodne prošećem po gradu ili svratim u neku ulicu kojom već dugo nisam prošao, i eto novih priča!

No, kao što sve na svijetu ima i lošu stranu, tako ih ima i ovaj blog - recimo to da neka zanimljiva zbivanja, pojave, crtice dođu i odu bez da ih ja uopće zamijetim ili ih zamijetim tek onda kad više nisu zanimljivi ... ili se barem meni čini da više nisu takvi. Ali, tko zna, sigurno i mnogima od vas promaknu neki detaljići ili se jednostavno ne prošećete tim dotičnim kvartom.

Stoga, evo i jednog od tih "ne-baš-više-aktualnih" detalja kojeg sam zapazio nakon što je zapravo već prestao biti aktualan, možda ga netko od vas ipak nije vidio (kad sam ga i ja nekoliko tjedana previdio wink).

Dakle, prije nešto više od mjesec dana (točnije 18.12.2015.) uz puno pompe i reklame premijerno je prikazan najfriškiji film iz Star Wars serije. Nisam baš bio raspoložen za gledanje filma, no bilo mi je zanimljivo popratiti sve načine na koje su ga reklamirali. Kod nas "pojačana" filmska reklama nije baš tako česta, no u ovom kratkom roku su za njom posegnuli i strani autori (dotični Star wars nastavak) i domaći (Ljiljan Vidić) ... Ovaj tu R2D2 bankomat sam zapazio tek prije nekoliko dana iako mi je bio pred samim novom, na ulazu na Trešnjevački plac ... i čini mi se kao dobra fora. S druge strane, drago mi je što za nečim sličnim nisu posegnuli autori "Ljiljana Vidića" jer, iako film ima podosta duhovitih štosova sama pripovjedačka nit filma mi je išla na živce, pogotovo jer je bila garnirana puno prevelikom dozom nasilja što mi je bilo degutantno. Pitam se kako bi oni reklamno "ukrasili" jedan takav bankomat? Slikom "Tanzenbaum" ekipe ili domjenka kod Ante P?

Hvala, radije ne.



Post je objavljen 31.01.2016. u 10:29 sati.