Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mecabg

Marketing

Torta a la meca...

Torta a la meca, nezaboravni recept, iz više pokušaja obavezno nešto ispadne...Neki put torta na pod, a ponekad samo fil.

Na blogu sve dobre domaćice, recepti za prste polizati, pa i ja riješila da umesim tortu. Prste neću lizati, ali možda kutlaču...
Brašno, orasi, maslac, šećer,čokolada ... jaja
Sve to dobro umutiti, jaja prethodno razbiti, pa mu nešto još uraditi, slikati iz više poza, a može i sa interneta slika ...
Kad se peče na onoliko stupnjeva da ne zagori baš mnogo, tek onako pikantno, a dovoljno dugo da ne ostane nepečeno, izvaditi i staviti na sto u pripremljenu posudu.
Filovati filom, ne majonezom, ni slučajno, mora nešto slatko, ali ne kitnkez ... ne razmazuje se dobro.
Kad je sav fil potrošen najbolje je umutititi dvije doze dr Oetker šlaga i sve zakeljati da se ne vidi ni da je nakrivo, ni da se nešto zabrljalo.



Preko šlaga staviti malinu. Svi će gledati u malinu, i bjelinu šlaga.
Nikako ne stavljati, naročito ako recept ide na blog, višnju. Blogeri sa svojim komentarima, posebno oni muški, mogli bi upropastiti recept.
Kad je torta gotova, držati usta zatvorena i ne hvaliti se kako je odlično sve ispalo. U suprotnom najavit će se gosti. Jedva sam riješila taj problem ... slastičarna sa gotovim tortama je blizu kuće.
U tu kupovnu tortu obavezno, sjesti, ili tko je malo korpulentniji, samo se nasloniti prsima po sred torte, pa sve to zakeljati šlagom. Ispašće prava domaća torta.
Dobar apetit !!


Post je objavljen 28.01.2016. u 09:25 sati.