Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

PRVI LAG U RIBARSTVU



ULOGA LAG-a POVLAČENJE SREDSTAVA

Prema informacijama Mreže za ruralni razvoj u četvrtak 14.siječnja 2015. u dvorani općine Ston, na poluotoku Pelješcu predstavnici javnog, civilnog i gospodarskog ribarskog sektora s područja općina Dubrovačko primorje, Ston, Mljet, Janjina, Lumbarda, Vela Luka i Lastovo osnovali su prvu lokalnu akcijsku grupu u ribarstvu Dubrovačko - neretvanske županije, FLAG ''Južni Jadran''.
Na mandat od četiri godine izabrano je 7 članova Upravnog i 3 člana Nadzornog odbora na čelu s predsjednikom Ivicom Glavorom, školjkarstvo ''Đido'' iz Blaževa te dopredsjednikom Vedranom Antunicom, načelnikom općine Ston.

FLAG ''Južni Jadran'' osnovan je u cilju lakšeg povlačenja sredstava iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo u sklopu kojeg republika Hrvatska do 2020. godine ima na raspolaganju fond od 252 milijuna eura.Osnivanjem lokalne akcijske grupe očekuje se povećanje zaposlenosti i teritorijalne kohezije promicanje gospodarskog rasta, društvene uključenosti, pružanja podrške zapošljavanju i mobilnosti radne snage u obalnim zajednicama koje ovise o ribolovu i akvakulturi.. Uloga FLAG-a za područje Dubrovačkog primorja, Stona, Mljeta, Janjine, Lumbarde, Vela Luke i Lastova jest prijava na natječaj za dodjelu pripremne potpore u sklopu mjere III.1. Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo RH 2014-2020 kroz koju će se osigurati sredstva za otvaranje ureda u Stonu te izradu Strategije ribarstvenog područja. Na temelju akreditirane Strategije osigurati će se EU sredstva za potporu ribarskim i vezanim sektorima FLAG područja.



Post je objavljen 19.01.2016. u 23:26 sati.