Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gurmanka

Marketing

ROLICE OD ŠPINATA

Pozdrav svima!
Danas imam za vas jedno novootkriveno predjelo koje će vas sigurno oduševiti kao što je i mene. Špinat i sir Salakis su idealna i dobitna kombinacija za ove rolice. Dosad sam radila razno razna tijesta, ali vjerujte mi, ovo je jedno od najmekših koje sam ikada probala. Možete ih raditi za bilo koju prigodu, a ako niste ljubitelj špinata odaberite svoju omiljenu kombinaciju za nadjev.
Posebno je praktično što ih možete ispeći ranije pa samo ugrijati, čak i one od jučer. Ugrijte ih tako da upalite pećnicu na 150*C, rolice zamotajte u mokar papir za pečenje i malo ih poškropite s vodom. Stavite ih u ugrijanu pećnicu 15-tak minuta i biti će kao da su netom pečene!
Sastojci potrebni za tijesto:
700 g glatkog brašna
200 g omekšalog maslaca
2 jaja
20 ml mlijeka
germa
2 žličice soli
Nadjev:
500 g špinata
manji luk
3 režnja češnjaka
2 žlice maslinovog ulja
sol, papar
sir Salakis
Pirjajte luk i češnjak te dodajte špinat i nastavite pirjati dok ne ispari sva tekućina. Ohladite nadjev!
Za tijesto napravite kvas od mlijeka, germe i žlice šećera. Kada kvas naraste dodajte ga ostalim sastojcima i zamijesite tijesto koje ostavite da se digne. Tijesto podijelite na tri dijela i svaki razvaljajte na 30x40cm. Premažite tijesto nadjevom od špinata i posipajte komadićima sira. Zarolajte u roladu, narežite rolice 1.5 cm širine i složite ih na lim za pečenje. Premažite rolice žumanjkom, posipajte sirom parmezanom i pecite ih na 180*C oko 20 minuta.
Inače je teško ugoditi baš svim mojim ukućanima, ali s ovim rolicama sam to uspjela!
Ugodite si i vi!
Servus i uživajte :)








Post je objavljen 22.01.2016. u 07:55 sati.