Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iiitennessee

Marketing

Činjenice (dio 12.)

Činjenice su uvijek bile i ostat će jedan od ključnih dijelova mojega bloga. Iako postoji još mnogo tema - od nje je sve nastalo.

Sigurno ste katkad pročitali nešto što ste smatrali zanivljivim. Neka kratka činjenica u koju možda ni nećete vjerovati jer se čini previše nestvarna. Da, i ja objavljujem "previše nestvarnosti" na ovome blogu. Nadam se da ćete uživati u ovoj dozi nestvarnosti.

Svako 4. američko dijete je na poklon dobilo knjigu poznatog Dr. Seussa. Obično je ta knjiga bila i prva knjiga koju su dobili na poklon.

K tome, Dr. Seuss nije ni bio doktor. Ovaj prefiks je dodao kao šalu, jer je njegov otac, Theodore Robert uvijek htio da mu sin ima doktorat i da postane profesor.



Britanska vojska je koristila kondome na cijevima svojih puški u Zaljevskom ratu, kako bi se spriječio ulazak pijeska u puške.




Postoji pristojan broj država koje nemaju nijednu rijeku. Iako su tamo i oceanijske države poput Naura, Kiribatija ili Marshallovih otoka, malo iznenađujuće, no tu je i Monako, Saudijska Arabija, Jemen, Oman, Kuvajt, Katar i Ujedinjeni Arapski Emirati.



Brahmanandam Kanneganti, Indijski glumac je glumio u čak 1028 filma, što drži Guinnessov svjetski rekord za najviše uloga tj. najširoj filmografiji.



Čak 13 od 20 najzagađenijih gradova se nalazi u Indiji. Kina, koja je često najoptuženija za zagađenja i količine smoga u njezinim gradovima, nema nijedan grad na popisu. (Na slici je Lucknow, 10. najzagađeniji svjetski grad.)



Jean Ricard sa Američkog geofizičkog saveza je predstavio novu metodu klasificiranja duga. Naime, prema njegovoj teoriji i istraživanju, trebalo bi postojati 12 vrsta duga.



IZVORI :
Dr Seuss : http://news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/3523393.stm
Britanska vojska : http://articles.latimes.com/1990-09-26/news/mn-1257_1_persian-gulf
Rijeke : https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_without_rivers
Kannegati : https://en.wikipedia.org/wiki/Brahmanandam_filmography
Zagađenost : http://www.politifact.com/truth-o-meter/statements/2015/oct/15/jim-webb/15-20-most-polluted-cities-world-are-india-china-s/
Duge : http://www.pbs.org/wgbh/nova/next/earth/new-study-shows-there-are-least-12-different-kinds-of-rainbows/


Post je objavljen 10.01.2016. u 17:20 sati.