Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gurmanka

Marketing

ORADA IZ PEĆNICE

Pozdrav svima!
Poznato je da imamo najljepše more i najbolju ribu, ali nekako je sve teže doći do lijepih, svježih komada. Kada sam ugledala ove dvije ljepotice odlučila sam da ne propustim priliku nego krećem s njihovom pripremom. Ovako pripremljene su uvijek dobrodošle za moj stol. Pošto nam je roštilj prekriven snijegom ja sam preuzela kuhaču i pripremila orade koje svi volimo, a vjerujem da bi i brancin bio jednako dobar pripremljen na ovaj način. Ukućani su pohvalili ovaj moj uradak, a nadam se da ćete i vi guštati uz ovako pripremljenu ribu. Obavezan dodatak ovom ručku je kvalitetno vrhunsko vino, možda čaša fine malvazije? :)
Sastojci:
2 orade - cca. 600 g
1 kg mladog krumpira
3 mrkve
1 glavica luka
6 režnjeva češnjaka
1.5 dcl bijelog vina
1 dcl vode
maslinovo ulje
ružmarin, sol, biber i vegeta
Postupak:
Očistite ribu, osušite je i posolite samo s unutarnje strane, a ako je veća malo je zarežite nožem.
Krumpir i mrkvu očistite i narežite na ploške. Luk prerežite na pola, a češnjak na krupnije komadiće. Začinite krumpir i povrće, dodajte maslinovo ulje i posložite na pleh za pečenje. Ribu stavite na posteljicu od povrća, prelijte vinom, vodom i maslinovim uljem te pokrite folijom. Pecite je sat vremena na 220*C, maknite foliju i nastavite peći na 250*C dok ne dobije lijepu boju,a korica postane hrskava.
Servus i uživajte :)







Post je objavljen 08.01.2016. u 07:56 sati.