Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zagrebackidekameron

Marketing

Prvi mačiči se pred blogere bacaju ...



Božićno-novogodišnji praznici prolaze munjevito. Druženja s rodbinom i prijateljima, nezaobilazna Miss Bo i misteriozna dama s kojom se Bocaccio u posljednje vrijeme često druži ispunjavaju dva tjedna u Domovini. Još koji dan i slijedi komercijalni noćni let od Zagreba, preko Istanbula do Nairobija, gdje se nastavlja posao i naravno, avanture svih vrsta.

Dobra vijest je kako u siječnju u Keniji počinje mini "sušna sezona" te nema toliko kiše kao u studenom i prosincu, pa je to jedinstvena prilika spojiti posao s posjetom nacionalnim parkovima Mount Kenya, Aberdare i Nakuru, te naravno, nezaobilaznom Masai Marom. Sve tri lokacije nalaze se u blizini tvornica i polja gdje farmeri sade čaj, što će, naravno, rezultirati mnoštvom novih i zanimljivih filmova i fotografija.

Danas sam iskoristio predah i uspio uhvatiti nešto vremena, te na brzaka izmontirati devet minuta i pedeset pet sekundi iz filmova snimljenih u Nairobi Nacionalnom parku koji se na sjevernim granicama sastaje s predgrađima Nairobija, od kojih je ograđen žicom i električnom ogradom. Ipak, unatoč tome zna se dogoditi da Simbe i Chite ponekad izađu i prošetaju se predgrađima Nairobija u kome tada, naravno, nastaje sveopća panika. No ne bojte se, u ovom filmu neće biti divljih predatora, jer ja sam miroljubiv čovjek.

Moram priznati kako je iMovie za MacBook Air prilično dobar software iako postoje i bolji i neusporedivo skuplji. Vještina sastavljanja i režiranja filmova prvenstveno zahtijeva koncepciju, strpljenje i vještinu kojoj se još uvijek učim odnosno, s kojom se još uvijek mučim. Poslovica veli kako se prvi mačići u vodu bacaju međutim, umjesto u vodu ovaj ću film baciti pred divlje zvijeri i predatore bloga.hr, pa me zanima kako će svekoliko pučanstvo reagirati na ovaj, po mom skromnom mišljenju, najzanimljiviji post svih vremena koji je ikada napisan i filma koji je ikada emitiran na blogu.hr, jer ... Film i vedra muzika što oboje zajedno zrači dobrim raspoloženjem i optimiznom, nadasve budi dobre vibracije.

Svim blogerima koji me vole, svim onima koji me ne vole i ne podnose, uredništvu i ostalima želim sve najbolje u Novoj Godini, baš kao i samom sebi. I želim da nam se svima ispune naši životni snovi, a ako se i ne ispune, da im se ono barem približimo na dohvat ruke. I to je već nešto.

Sa štovanjem,
Meštar Bocaccio





Post je objavljen 01.01.2016. u 23:25 sati.