Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/samohranamajka

Marketing

Most( na )jetra

Koliko god nastojala ne slušati obrate posljednjih dana prema svim pravilima demokracije izigranih izbora, koje smo mi u undergroundu tajnim kodom nazivali 'neizbora', nisam mogla ne zamijetiti pucanje petardi i zvukove pirotehnike koji su se danas poslije podne milozvučno počeli razlijegati mojim proleterskim kvartom.

Zatim sam malo pogledala vijesti na Facebooku i zaključila da opet imamo Hrvatsku. Ovaj puta s premijerom, kojem hrvatski baš i nije neka jača strana (tako sam pročitala). Premda ne znam zašto sad odjednom drvlje i kamenje zbog toga kad ionako nismo nikada bili obavještavani o tome što naši državni dužnosici govore kad nisu pred kamerama i mikrofonima izvjestiteljskih kuća koje djeluju u Hrvatskoj na hrvatskom jeziku. Prvi korak već je učinjen: sve je transparentno, iako samim time ne i razumljivije.

Budući da sam ipak malo lagala, bacila sam oko na neki portal na kojem se, mislim gosn Miljanić, reminiscira na četiri stupa na kojima će počivati naša RH: ne znam kojim redom je to zapravo zapisano, ali ide otprilike religija, domoljublje (ili nacionalizam?) i još tamo neka dva, mislim da je jedan demokracija (sada smo vidjeli i kako ta demokracija izgleda po punopravnom mišljenju svakog ponaosob tko je glasao tako kako već jest).

Navedeno razvidno ukazuje na to da je broj četiri ipak svetiji od broja tri, i to od kada postoji pisana riječ. Ne, ne mislim na Bašćansku ploču, nego na vedske spise i tzv. kali yugu, nogu, stup bika, a ova noga je u kaljuži (otuda kali, mislim, pa to je jasno, ne?).

No, ovaj puta nisam podlegla nikakvim zavjerama i neprovjerenim pričama zavidnih ljudi jer sam znala da će mi moj bog koji je znao kome će dati ime takvo kakvo ja imam - dakle, samohranamajka - dati nedvosmislen znak da je cijela parada ova doista orkestrirana: naime, otprilike sedam sati prije nego što smo dobili, ne izabrali, nego doslovce dobili novoga premijera, svečano je objavljeno u indijskim novinama da su znanstvenici iz Bangalorea, grada u Indiji, dali javno na znanje da su u stvari razvili tkivo koje izvodi funkciju (eng. prema Googleu - running functions) – ljudske jetre. (Potražiti na stranicama Indijskih vremena: timesofindia.indiatimes.com/city/bengaluru/Bengaluru-scientists-develop-artificial-liver-tissue), ako vam sjećanje ipak doseže do prvog dana nakon brojanja glasova na izborima, prizvat ćete si slike valjanja Domoljubnika po podu od - milja(nića).
Viva Kroacija (= lat. Hrvatska) itd.

Kad svemu tome skupa pridodam pirotehniku, zatim osvrt gosn-a (molim, to da se bolje vidi padežni nastavak!) Sesara kako je nedavno pohvalio tradicionalne vrijednosti za koje se zalaže desnica Filozof s rješenjem... neizmjerno sam se otuđila vidjevši danas i sljedeću vjesticu iz nama drage i bliske, katoličke Poljske, u kojoj se netko pribojava prevrata kroz transparentno zauzimanje ustavnoga suda, a čiji je predstavnik u EU parlamentu nedavno objašnjavao svoje razloge za islamofobiju i žicu MB: Migrants and refugees..., kako je to dobro uočila Modesti uočivši Johna Olivera, prebjega iz Europe u Jameriku, u njegovoj spektakularno revelacijskom otkrivenju tradicionalno desničarskog nepovjerenja prema strancima koje naš filozof, koji bajdvej predaje na sveučilištu u Hongkongu, potpuno razumije i opravdava jer, ako ne ide svjesnim nastojanjem, onda treba u rikverc, kak su rekli naši stari. Dakle, vijest, koja se na jednako tako predviljiv način može povezati s mojim prethodnim postom: Navodni pokušaj ovladavanja ustavnim sudom....

Kad na to još staviš potpuno transparentno prikazan kod za užičenu EU i europske prirepke, Error code 451..., ne preostaje ti ništa drugo nego da se podrediš demonu Mamur-luku i s potpunom i čvrstom vjerom prepustiš svoja jetra novoizabranom premijeru. Nije da imaš 200.000 kuna za kupiti novu. Dokazano je da se razmnožavaju samo bogati, upravo oni koji su gorivo za nove izume, pa ako vam se na kartici bankomata prikaže Error code 451, očigledno je da niste dovoljno bogati da si možete kupiti mostnu jetru i da ste cenzurirani.

Uzdravlje uz razvidnu poruku Vampira Ernesta:

Obiteljski portreti i Beautiful alien...




Post je objavljen 23.12.2015. u 20:01 sati.