Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/potblogok

Marketing

VJEŽBE SA TRENINGA

TRENING 6

-danas u prvome dijelu radimo na tehnici i orijentaciji u prostoru
-zahtjevi u vježbi:vođenje lijevom i desnom nogom,kontrola lopte,podignuta glava,precizno dodavanje,primanje lopte...
-orijentacija(uz kontrolu lopte potrebna i kontrola terena,preuzimanje druge lopte od suigrača...)
-primanje lopti iz zraka(željezni gol) i što brža kontrola nad loptom

-igrači x1 i x2 u isto vrijeme vode loptu između čunjeva,predaja suigraču,primanje druge lopte,vođenje,kontrola između čunjeva
-nakon toga igrači imaju isti zadatak,ali kod predaje lopte,ona mora biti precizno odigrana kroz željezni gol pri čemu se odbije u zrak i vježbamo u kretanju primanje lopti iz zraka

-u drugome dijelu treninga igrali smo Viktoriju ili igra na jedan gol.Svima nama dok smo bili klinci to je bila svakodnevna igra.Tada nismo bili ni svjesni koliko elemenata se vježbalo tom igrom.Golman okrenut leđima baca loptu iza sebe,a ne znas gdje će je baciti.
Pa krenimo nabrajati:remplanje,naguravanje dok golman ne baci loptu,brza reakcija kada golman baci loptu,primanje i što brža kontrola takve lopte,igra 1 na 1(dribling),dodavanje,dupli pas,kretanje bez lopte,lažno kretanje,udarac itd.Da, ulični nogomet koji se danas zagubio pojavom nekakvih pomagala(nije digitron,al postoji u njima) po kojima djeca svakodnevno tipkaju.

Kako to izgleda.Dijete 6 sati u školi,uglavnom spuštena glava,nekima se spava,pa nešto pišeš u bilježnicu i opet spuštena glava,onda malo digneš glavu da prepišeš nešto sa ploče pa opet spustiš glavu.Dođe odmor,a na njemu odigras jednu igricu,provjeris face,posaljes par poruka pa opet sve ispočetka.Poslije škole pregledas i posaljes ako si nesto zaboravio,stavis jedan selfi da skupis sto vise lajkova,bar jos jednu,dvije igrice moras odigrat.I vrijeme tako brzo leti da skoro zaboravis na trening.
I onda dođe trening,a trener 50 puta govori,digni glavu,digni glavu,digni glavu,a glava samo u pod.Al zato dođeš kući,odes na face,a na njemu 50 lajkova za selfi.Još 5 ih je stiglo na putu do kuće pošto trener zabranio da se na trening nose te čudne naprave.

Eh,svakodnevna Viktorija ili svakodnevno tipkanje?
Ipak na treningu je Viktorija zanimljivija.I mi smo malo promijenili pravila pa golman nije bacao loptu iza leđa i u zrak već se prilagodio vremenu i igri po podlozi.Al sljedeći put vraćamo na stara pravila.

Dakle,igrali smo 2 na 2,3 na 3 na jedan gol uz brze izmjene igre u obrani i napadu sa glavnim ciljem.Što prije zabiti gol.Post je objavljen 17.12.2015. u 12:03 sati.