Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/freshcayg

Marketing

pustolovina Hieronimusa Čekića



Hieronimus je čuo na televizoru kako je neka zapjenjena budala zamjerila nekom čovjeku što je promijenio prezime, nije se previše obazirao dok nije čuo da je ta zapjenjena budala premijer zemlje u kojoj je živio, to ga je malo zabrinulo jer nije mu bilo drago živjeti u zemlji u kojoj premijeri mogu biti zapjenjene budale.

Obzirom da je Hieronimusov otac Abenzer, kad je pobjegao iz Rumunjske od neutaživog apetita, Elene Petrescu, kasnije udate Causescu, koja je jedino muškarce volila više od cipela, promijenio ime iz Ceciu u Čekić, Hieronimus se pitao što će se sada dogoditi.

Hoće li premijer možda donijeti neki zakon kojim se zabranjuje promjena prezimena, ili možda i nešto još gore, pošto je dok je pričao o tom čovjeku, premijer izgledao kao da ima napadaje bjesnila.

Nikako Hieronimus nije razumio politiku.

Mislim razumio je on političare, to su bili uglavnom loši ljudi, lijenčine spremne na sve kako bi se dokopale pozicije na kojoj neće morat radit ništa a dobro će živit, te s obzirom da su osim što su lijenčine skloni lopovluku, nešto će se spremit i za kasnije.

Ono što Hieronimus nije razumio su sljedbenici tih političara, koji od tih lopova i njihovog lopovluka nisu imali nikakve koristi a bili su spremni braniti do zadnjeg daha, pogreške svojih vođa.

Tako da ni ovaj put nije očekivao da će premijeru netko reći da je budala



Post je objavljen 17.12.2015. u 12:50 sati.