Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gtaradi

Marketing

Probranice a la semper contra

Zašto naziv „Probranice“?
Ideju mi je dao istoimeni serijal blogera semper contra, koji donosi izbor iz domaćih i svjetskih vijesti, i komentira ih uz kratke, humorom/satirom/sarkazmom/cinizmom obojene osvrte.

Tomislav Horvatinčić smije dalje usmrćivati

Na šibenskom sudu donijeta je presuda Tomislavu Horvatinčiću koji je proglašen krivim zbog pomorske tragedije u kolovozu 2011. u primoštenskom akvatoriju gdje su u naletu Horvatinčićeva glisera smrtno stradali supružnici Salpietro. Tomislav Horvatinčić ne ide u zatvor, osuđen je uvjetno i smije upravljati brodom. Prilikom izricanja kazne u obzir su uzete olakotne okolnosti žaljenja, spremnosti na isplatu odštete, činjenica da prethodno nije osuđivan i da ima zdravstvene probleme. Kazneno djelo sutkinja je prekvalificirala iz neizravne namjere u nehat, odnosno, uzela blaži oblik djela za koje je kazna predviđena u trajanju od 6 mjeseci do pet godina zatvora. U zatvor ide ako u roku od tri godine ponovi kazneno djelo, no nije mu zabranjeno upravljanje brodom.

Očito se u Hrvatskoj ne završava tako lako u zatvoru kad usmrtiš nekoga, iako to možda ovisi i o tome koga usmrtiš.
Recimo, Radimir Čačić je usmrtio Madžare i ipak završio godinu dana u zatvoru osuđen na igranje golfa.
Kako je sutkinja uzela kao olakotnu okolnost i činjenicu da Horvatinčić nije prethodno osuđivan, treba objasniti da nije prethodno osuđivan za usmrćivanje Talijana, pa se nije uzimalo u obzir što je 1980. na pješačkom prijelazu usmrtio Mandu Vučković,teško ozlijedio kćer, pobjegao s mjesta nesreće pravdajući se da ga je strah krvi. Dobio je šest mjeseci uvjetno s rokom kušnje od dvije godine.
Ne računa se ni usmrćivanje Nade Petrović izazvano prebrzom vožnjom Horvatinčića na zagrebačkoj Aleji Bologne 1989. godine.
Kraj Bregane Horvatinčić ponovo izaziva prometnu nesreću u kojoj je srećom samo lakše ozlijeđena obitelj iz Svete Nedelje.
Od rujna 1999. do veljače 2011. Tomislav Horvatinčić je počinio 31 prekršaj u prometu. Nikad nije ostao bez vozačke dozvole.

Kako od Mamića vratiti novac?

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić uhićen sa sinom Marijem, Damirom Vrbanovićem, Igorom Krotom i Sandrom Stipančićem.
Mamića i ostale USKOK sumnjiči za zločinačko udruživanje i zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju. Pojednostavljeno, sumnja se da su od 2004. do 2014. godine iz Dinama preko offshore tvrtki diljem svijeta izvukli oko 80 milijuna kuna.

USKOK je istraživao veći broj transfera bivših nogometaša Dinama, a u konkretnom slučaju pod lupom su se našli transferi Eduarda da Silve, Marija Mandžukića, Dejana Lovrena, Boška Balabana i Georga Kocha.


Podsjetimo se da su Zdravko Mamić i Zoran Mamić uz jamčevinu bili pušteni iz istražnog zatvora i u srpnju ove godine, pa predlažem da se Mamića svaki mjesec uhapsi, ostavi ga se da prespava u Remetincu, i onda neka izađe uz jamčevinu 14-15 milijuna. Na godinu to je 12 x 14 milijuna = 168 milijuna. Nije iznos za odbaciti svake godine, pa isti sistem primijeniti i na ostale takve "poduzetnike", i riješen problem manjka u državnom proračunu.

MOST spaja ljude

Most je danas obavio treću rundu razgovora s koalicijom Hrvatska raste i Domoljubnom koalicijom.
I treći krug razgovora sa obje koalicije pokazao je visoki stupanj suglasnosti između pregovarača sa svih triju strana.


Čemu uopće toliko stranaka kad preko noći najednom svi razmišljaju isto, ili barem jednako.
Izgleda da je ipak stvar u foteljama, jer kada svi misle isto, u stvari znači da nitko ne razmišlja!
A narodu preostaje da se i dalje bori za život kako zna i umije!

Borba za  život

Post je objavljen 20.11.2015. u 20:06 sati.