Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/mamabeztate

Marketing

Palača parade - igrajmo se suda

Dođem danas u Palaču pravde i mislim si vauuu koja ozbiljna institucija, čak sam imala i tremu jer me je odvjetnik na pripremno ročište odlučio poslati samu...

Uđem unutra, mama me sparka, na suprotnoj strani mlada vježbenica, ali barem na pola odvjetnica i tu šou počinje.
Sutkinja mi se obrati "tko ste Vi?" Odgovorim joj, a ona meni: Stranke nisu na pripremnom ročištu...

Napokon je počela gledati papire i ubrzo ustvrdila da mi je tužbeni zahtjev nepotpun i da mogu tražiti veću alimentaciju od djeda i bake samo ako je otac uopće ne plaća. Na to ja kažem ali članak 229 kaže drugačije, a teta sutkinja uhvati knjižicu i lista...kao da radi zadaću, nađe članak i vidi čuda pročita ono što sam joj govorila, ali dodaje da se članak ne provodi.... čemu onda postoji u zakonu pitam se ja?
Na kraju mi je sutkinja dala 15 dana da mi odvjetnik doda dokaze i popravi tužbeni zahtjev. Hoće li sutkinja na kraju sprovesti članak 229 to vam ne mogu reći, ali sasvim sigurno njušim prilog za TV jer mi sve skupa nalikuje na igraju se djeca prava, nema ni O od ozbiljnog dojma s početka.

Pretužno je da dijete ostane na 650 alimentacije zbog članka koji postoji ali se ne provodi... Zašto je onda uopće ugraviran u zakon? Nije gotovo i neću stati... Moje dijete ni bez veće alimentacije neće gladovati, ali ima pravo na nju, ima pravo da njezin tata, baka i djed za nju daju više od 650 kn jer ni moja obveza ne staje na 650 kn, trudim se i borim da bi ona imala i ako je muškarac u stanju napraviti dijete onda neka ga dostojanstveno uzdržava, a onaj članak 229 neka počne djelovati, tek tada nam Palača pravde neće biti palača parade.

Post je objavljen 19.11.2015. u 20:48 sati.